Na splitskom području policija je u srijedu ujutro započela s uhićenjima članova skupine osumnjičene za krijumčarenje raznih vrsta droga, uglavnom kokaina, iz Južne Amerike u Europu. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović novinarima je u Zagrebu potvrdio da je riječ o akciji u kojoj policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta surađuje s međunarodnim organizacijama.

U pitanju je malo manje od tone kokaina i marihuane te 100 kilograma hašiša, kazao je Božinović. Dodao je da je riječ o još jednom u nizu uspješnih kriminalističkih istraživanja i realizacija zajedničkih akcija u kojima se hrvatska policija pokazala među najefikasnijima "te sve više preuzima vodeću ulogu u borbi protiv krijumčarenja droga, barem u ovom dijelu Europe".

POVEZANI ČLANCI:

Akcija je pokrenuta protiv skupine od 19 članova, potvrdio je USKOK, no nije poznato koliko ih je za sada i privedeno. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je na kriminalističko istraživanje dovedeno više osoba s područja Splita, Solina i Kaštela.

Naknadno su se oglasili policija i USKOK, navodeći kako je istragom obuhvaćeno više osoba. 

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Generalnim državnim odvjetništvom Frankfurt am Main iz Savezne Republike Njemačke, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, dio se uhićuje danas, a dio se od ranije nalazi u zatvoru - objavili su.

- Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Split dovest će osobe pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - dodaje se.

>> VIDEO Povratak hrvatskih hodočasnika iz Izraela: 'Ako se zračna veza odradi, očekujemo da se danas svi vrate'