borba s poplavama

Božinović u obilasku sjevera Hrvatske: Ni najpesimističniji nisu mogli ovo predvidjeti. Ovo se ne pamti

Mursko Središće:  Ministar Davor Božinović obišao je nasip uz rijeku Muru
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/10
17.05.2023.
u 11:39

Sada možemo reći da su poplave potvrdile, ne samo naša predviđanja, već ono što smo stavili u strateške dokumente. Požari i poplave su najranjiviji za Hrvatsku, kazao je Božinović

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obilazi Varaždinsku županiju kako bi dobio direktan uvid u situaciju na terenu što se tiče obrane od poplava. "Ovakve razine poplava se ne pamte. Ništa slično ovi ljudi nisu doživjeli. Trend vode iz rijeke Plitvice stagnira. S županom smo već razgovarali da kada govorimo o poplavama, ali i o požarima, morati djelovati. Najpesimističniji nisu mogli predvidjeti ovo. O tome moramo voditi računa i donositi mjere koje su ad hoc, ali i dugoročne. Sada možemo reći da su poplave potvrdile, ne samo naša predviđanja, već ono što smo stavili u strateške dokumente. Požari i poplave su najranjiviji za Hrvatsku, točnije, Hrvatska je ranjiva od te dvije vrste ugroze", kazao je Božinović. 

Video: Hrvatska Kostajnica pod vodom: Una je bila prejaka, očekuje se rast vodostaja

"Nema ljudskih žrtava, Vlada je rekla da će pomoći kada županijski stožeri proglase stanje elementarne nepogode", kazao je.

"Sigurno je da će visina šteta nadmašiti ono na što smo navikli. Ne bih na bilo koji način prognozirao, ali tu je riječ o visokim iznosima, i to su iznosi koji će biti raspoređeni hrvatskim gađanima", dodao je ministar.

GALERIJA Pogledajte Božinovića u poplavljenom Gračacu 👇

Mursko Središće:  Ministar Davor Božinović obišao je nasip uz rijeku Muru
1/9

Božinović je kazao da je najveći pritisak na području Karlovca, Kupa Una, Hrvatska Kostajnica i Petrinja. "Morat ćemo donositi brže odluke i da ćemo donositi zajedničke odluke jer moramo zaštiti ljude i imovinu", kazao je. 

 

Komentara 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:09 17.05.2023.

Vadite nove osobne..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije