NAKNADA ŠTETE

BP prodaje svoja nalazišta nafte zbog isplate odštete

nafta na vodi
Reuters/Greenpeace
25.10.2010.
u 14:46

Četiri naftonosna polja u Meksičkom zaljevu kupljena u ožujku britanska tvrtka prodala je za 650 milijuna dolara da bi mogla isplatiti odštetu zbog ekološke katastrofe.

Nakon katastrofalnog udesa naftne platforme Macondo u Meksičkom zaljevu, da bi popravio štetu nanesenu okolišu naftom koja je nezaustavljivo šikljala iz morskog dna, British Petroleum bio je primoran prodati četiri nalazišta nafte za 650 milijuna dolara (oko 466 miljuna eura).

Ta četiri nalazišta u posjed britanske naftne tvrtke došla su u ožujku ove godine, kad je u poslu s Devon Energy BP za ukupno 7 milijardi dolara kupio naftna nalazišta u Meksičkom zaljevu, u Brazilu i Azerbejdžanu.

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:08 25.10.2010.

Dobar dan. Ja sam Jagoda iz Zagreba. Tužno je kad netko mora prodavati svoju imovinu zbog dugova. Suosjećam s tim BP i nadam se brzom financijskom oporavku. Možda bi mogli objaviti neki žiro račun gdje se može pomoći?

OB
-obrisani-
17:14 25.10.2010.

upravo tako jagoda,treba ih malo pogurati,humanitarka \"spasimo BP od grinpisovih terorista\",dakle,otvorite konto

Avatar Idler 3
Idler 3
16:57 26.10.2010.

Ma to je za njih praaava sitnica. Toliko košta 4-5 boljih košarkaša u NBA ili recimo 5 igrača nogometa kao C. Ronaldo >:-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije