Pismo veterana rata

Branitelji od Radmana traže da povuče otkaz novinarki i braniteljici Dubravki Vukoji

Goran Radman
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
13.12.2014.
u 14:32

Za mjesto dopisnika iz Bjelovara bio je raspisan interni natječaj na koji su se mogli javiti svi zainteresirani kolege, a, kao i uvijek, odabiru se nabolji, poručili su iz HRT-a.

Zbog davanja otkaza novinarki Hrvatskog radija i dosadašnjoj dopisnici iz Bjelovara Dubravki Vukoji, inače i braniteljici iz Domovinskog rata, reagirao je danas Prvi veteranski centar hrvatskih branitelja tražeći hitno očitovanje glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Navodeći da je Vukoja bila braniteljica, dragovoljka i HRT-ova ratna izvjestiteljice, koja ima i status hrvatskog ratnog vojnog invalida, veteranski Centar u svom pismenom obraćanju Radmanu zauzeo je stav da je zatvaranje bjelovarskog dopisništva posve neprihvatljiv razlog za otpuštanje iskusnih novinara i snimatelja koji su ih pratili na bojišnici tijekom Domovinskog rata i radili na HRT-u.

- Zar im danas trebamo otkazima zahvaliti na doprinosu u ratu i stvaranju Domovine i HRT-a? Zar je CNN svoje ratne reportere, izvjestitelje i snimatelje bacio na ulicu? Dok se na HRT-u otpuštaju hrvatski branitelji, vrsni stručnjaci s bogatim iskustvom u radu, istovremeno se zapošljavaju novi ljudi, bez novinarskog iskustva s trogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem (na mjesta video novinara). Prema pouzdanim informacijama, na HRT-u, kojem uredno kao građani plaćamo potrebne pristojbe, broj zaposlenih se ne smanjuje te je simptomatično otpuštanje upravo hrvatskih branitelja, ratnih izvjestitelja iz Domovinskog rata. Stoga molimo da se žurno očitujete o ovoj nerazumnoj Odluci, ispravite svoju pogrešku i povučete otkaz Ugovora o radu Dubravki Vukoji - stoji u pismu veterena.

Vezano uz ovaj slučaj iz glasnogovorničke službe HRT-a odgovoriše nam najprije da je bjelovarsko dopisništvo HRT-a, kao i sva ostala manja dopisništva, restrukturirano te će dopisnik iz Bjelovara od početka iduće
godine pripadati novom centru Čakovec.

- Za mjesto dopisnika iz Bjelovara bio je raspisan interni natječaj na koji su se mogli javiti svi zainteresirani kolege, a, kao i uvijek, odabiru se nabolji. Kolegica o kojoj govorite očito nije odabrana, jer se na natječaju gledalo tko je sposoban raditi u novim uvjetima i s novom tehnologijom te istovremeno biti novinar, snimatelj i montažer. Pritom se nije gledalo ima li tko ili nema kakve posebne statuse, poput braniteljskog - uzvratiše s HRT-a dodavši da se svi zainteresirani zaposlenici, znači i Dubravka Vukoja, mogu javiti na sve buduće interne natječaje, uključujući i onaj koji će biti raspisan za HRT-ova centar Čakovec.

>>Koordinacija braniteljskih udruga iz Vukovara traži odgovore iz HRT-a

Komentara 60

Avatar Slito
Slito
14:52 13.12.2014.

Citajuci imena tv reportera i kojekakvih dopisnika "nase HTV-kuce",.. imam osjecaj kao da zivim na dnu Sumadije. Bravo drugovi, a posbno ti druze stafetare !

WA
walti
14:56 13.12.2014.

televizija srba i jugoslovena je ova tzv hrv televizija koju vodi koso-vac radman koji nije hrvat

Avatar Zoran Prenc
Zoran Prenc
15:54 13.12.2014.

Tražila se osoba koja može raditi u novim uvjetima, koja istovremeno može biti novinar, snimatelj i montažer...još kad bi mogla usput raditi i specijalne efekte na filmu, poželjno je i da je bar jednom dobila i Oscara za scenarij...itd, itd, itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije