Nije vrijeme

Braniteljske udruge ne žele Borisa Tadića u Vukovaru

željko sabo
Arhiva VL
11.03.2010.
u 17:30

Nikakav sastanak s Tadićem ja ne bih prihvatio. Imam loša iskustva boravka u Srbiji, a mislim da i ne možemo očekivati bilo kakvu pomoć u pronalasku nestalih. Da su željeli, oni su nam davno mogli pomoći - rekao je Danijel Rehak.

Inicijativa Željka Sabe da se prvi službeni susret predsjednika Hrvatske i Srbije, Ive Josipovića i Borisa Tadića, održi u Vukovaru izazvala je podijeljena mišljenja u gradu heroju. Iako dio Vukovaraca podržava takvu ideju u kojoj vidi priliku za daljnju normalizaciju odnosa dviju država, drugi smatraju da su ratne rane još uvijek svježe i da stoga Vukovar nije pravo mjesto za takav susret.

Možda bi mogao pomoći

- Ako se i odabere Vukovar za mjesto tog susreta, bilo dobro da se o tom posjetu pitaju i braniteljske udruge. Ako bi Tadić odlučio sjesti s predstavnicima braniteljskih udruga, posjetiti Memorijalno groblje i Ovčaru, to bi bilo dobro. Možda bi to pomoglo i u traženju nestalih osoba – smatra Petar Mlinarić, čelnik vukovarskog HDZ-a.

Međutim, dok političke stranke podržavaju dolazak predsjednika Srbije u Vukovar ili o njemu govore oprezno i pomirljivo, iz braniteljskih udruga dolazi jasna poruka da Vukovar nije pravo mjesto za susret dva državnika.

Krivo mjesto za mirenje

- Nikakav sastanak s Tadićem ja ne bih prihvatio. Imam loša iskustva boravka u Srbiji, a mislim da i ne možemo očekivati bilo kakvu pomoć u pronalasku nestalih. Da su željeli, oni su nam davno mogli pomoći - rekao je Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

Slično razmišlja i Ivan Kovačić, predsjednik braniteljske Udruge Vukovar 91.

- Vukovar nije mjesto za takav susret. Mislim da vrijeme još nije sazrelo – smatra Kobačić.

Izričito je protiv susreta u Vukovaru i Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

- Vukovar nikako nije prikladno mjesto za mirenje. Mi ni danas ne znamo za sudbinu svojih roditelja i susjeda i dok god se ne riješe sva pitanja oko nestalih o bilo kakvoj posjeti predsjednika Srbije Vukovaru nema se što pričati – rekao je Igor Gavrić, predsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Ključne riječi

Komentara 23

DE
delamarina
16:28 12.03.2010.

Primate se ko super lepak,niko ne spominje bilo kakav sastanak a samim ti ni mesto,u ostalom sta ima de sastaju kad si ni oko cega ne slazemo ,da se i sastanu to je samo gubljenje vremena ,a ovi sto spominju izvinjenje moze kad se vi izvinite ,vidimo se na sudu.

OB
-obrisani-
17:21 12.03.2010.

Vukovar je Srpski grad i tu nem šta da se raspravlja, jedino bi u njemu Tadić mogao da se oseća kao kod svoje kuće ! ! !

PG
praseca gripa
23:24 11.03.2010.

Sto ima Boris Tadic radit u Vukovaru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije