BIVŠI TWITTER

Brazilski Vrhovni sud zabranio platformu X u zemlji

FILE PHOTO: Illustration shows Elon Musk Twitter account
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
1/3
31.08.2024.
u 01:00

Ranije ove godine Alexandre de Moraes je naredio X-u da blokira određene račune umiješane u lažne vijesti i govor mržnje

Sudac brazilskog Vrhovnog suda Alexandre de Moraes naredio je "trenutnu suspenziju" platforme X-a u zemlji, nakon što je istekao rok u kojem je milijarder Elon Musk trebao odrediti pravnog predstavnika za tu platformu u Brazilu, prenosi Reuters. Taj je potez zadnji u nizu višemjesečnih sukoba između brazilskog suda i Elona Muska.

U odluci, Moraes je odredio "punu i trenutnu suspenziju" X-a u zemlji sve dok se platforma ne uskladi sa svim dosadašnjim sudskih odlukama, uključivo kaznom od 3,28 milijuna dolara i imenovanjem pravnog zastupnika u Brazilu. Moraes je naredio telekomunikacijskom regulatoru Anatelu da provede odluku i da to potvrdi sudu u roku od 24 sata. Moraes je kazao i da će pojedinci ili kompanije koje će pokušati dobiti pristup X-u biti kažnjeni.

Ranije ove godine Moraes je naredio X-u da blokira određene račune umiješane u lažne vijesti i govor mržnje. Musk je, osuđujući tada naredbu kao cenzuru, odgovorio zatvaranjem ureda platforme u Brazilu. X, prije poznat kao Twitter, rekao je u to vrijeme da će njegove usluge i dalje biti dostupne u Brazilu.

 

GALERIJA Ovo su površinom najveće Hrvatske županije: Znate li u kojoj od njih živi najmanje ljudi?
FILE PHOTO: Illustration shows Elon Musk Twitter account
1/25
Ključne riječi

Komentara 2

EJ
ejStef
06:49 31.08.2024.

Aha, krenula ljevica sa cenzurom. Očekivano.

VI
Vikar
11:26 31.08.2024.

Gdje god su ljevičari na vlasti to če se dogoditi boje se istine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije