nestabilno vrijeme

Budite na oprezu, moguće su jake oluje: Za dijelove Hrvatske izdana upozorenja

Snažno nevrijeme zahvatilo Požegu, poplavilo prometnice i prouzročilo kolaps u prometu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
09.06.2023.
u 06:21

Do kraja tjedna lokalni pljuskovi u unutrašnjosti u poslijepodnevnim satima bit će česti, mjestimice i izraženiji, a na Jadranu će povećana vjerojatnost nestabilnosti biti uglavnom na sjevernom dijelu, posebice u subotu

Danas će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano, a uz jači razvoj oblaka od sredine dana mjestimice pljuskovi i grmljavina, lokalno i jače izraženi. Ujutro ponegdje magla. Na Jadranu će prevladavati sunčano, no popodne je moguć i poneki pljusak duž obale, vjerojatnije na sjevernom dijelu. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu poslijepodne umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 23 do 27 °C.

Video: Črnomerečki potok nabujao nakon nevremena, ljudi lopatare vodu iz kuća

DHMZ je i za danas izdao žuti Meteoalarm za dijelove zemlje. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", javlja DHMZ.

Foto: DHMZ

I u unutrašnjosti će biti djelomice sunčano i nestabilno. Uz promjenjivu naoblaku u unutrašnjosti mjestimice pljuskovi i grmljavina, osobito od sredine dana. Poneki pljusak vjerojatan je i uz Jadran. Vjetar većinom slab, na Jadranu poslijepodne umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Krajem dana na sjevernom Jadranu zapuhat će bura. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu od 17 do 21°C. Najviša dnevna većinom između 22 i 27°C.

VEZANI ČLANCI:

"Do kraja tjedna lokalni pljuskovi u unutrašnjosti u poslijepodnevnim satima bit će česti, mjestimice i izraženiji, a na Jadranu će povećana vjerojatnost nestabilnosti biti uglavnom na sjevernom dijelu, posebice u subotu. Za one koji će osvježenje potražiti u moru, njegova će temperatura biti uglavnom od 21°C na sjeveru do 24°C na jugu. Početkom sljedećeg tjedna posvuda manje nestabilno, ali ne zadugo jer od sredine tjedna ponovno raste vjerojatnost za pljuskove. Bit će i malo manje toplo, na Jadranu uz umjerenu do jaku buru", vremenska je prognoza koju je za HRT pripremila Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

 

Komentara 2

SS
sokac sa drave
08:43 09.06.2023.

Malo vise vode nego obicno ne skodi puno.Kada se voda povuce ostaje jako plodno zemljiste.Ujedno izbija argumente jahacima apokalipse koji kazu da cemo biti zedni da se zemlja pregrijala i poceti ce se topiti.Zamislite oni ce nas kazu spasiti mi trebamo samo njima placati poreze.U ovo vrijeme univerzalnih obmana,perfidnih manipulacija mozda nam visak vode dobro dodje .moramo svoju svijest podignuti na visu razinu da ne dobijemo razne psihoze.Prije nego si pocnemo sami davati razne dijagnoze misleci da smo prolupali moramo se okrenuti oko sebe da nismo mozda okruzeni sa idijotima.Nedajmo se.

Avatar razmaknica
razmaknica
06:38 09.06.2023.

Meteorolozi strajkaju pa se negdje izgubilo vrijeme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije