ISTRAGA

Bulj se brani da je automehaničar očistio njegov "renault"

03.09.2002.
u 00:00

* Teza Anđelina oca Ivana Bešlića, prema kojoj je djevojka oteta radi krađe organa, ne stoji jer su prilikom obdukcije svi organi bili na svom mjestu

SPLIT - Istražni sudac Stanko Grbavac odlučio je otkloniti sve dvojbe nastale nakon što je Ivan Bulj, prvoosumnjičeni za ubojstvo 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić, prošlog ponedjeljka nakon šutnje duge više od četiri mjeseca odlučio progovoriti. Bulj je tada kazao da nije kriv, da je kobne večeri 3. ožujka bio kod kuma Gorana Miloševića, te da je njegov "renault 4", s kojim je kako se sumnja, Anđela nakon otmice odvezena, u to vrijeme bio kod mehaničara Ante Ezgete. Oba svjedoka, koji su već bili ispitani, ali ne na te okolnosti, ponovili su priču koju su prošlog tjedna već rekli novinarima. Opovrgnuli su Buljeve navode.

Sudac Grbavac odlučio je potom suočiti s njihovim iskazima osumnjičenog koji je, međutim, i dalje ostao pri svom iskazu. Ezgeta, koji je kazao da mu je Bulj ponovno dovezao automobil nakon noći u kojoj se dogodila otmica, naveo je i kako je unutrašnjost vozila bila neuobičajeno čista. Bulj, pak, tvrdi da je automobil očistio mehaničar, a on to pak niječe.

Službeno se jučer na sudu nisu mogle dobiti informacije o tijeku istrage u slučaju Bešlić. Sudac Grbavac ovog će tjedna ispitati četrdesetak svjedoka, no, nije poznato hoće li narediti ekshumaciju tijela i ponovnu obdukciju. Dio nalaza iz Centra za krim-vještačenja Ivana Vučetića u Zagrebu je stigao, a upućuju na to da je Anđela bila u Buljevu automobilu. No, nikako se ne može tvrditi da je bila u njemu kobne večeri. Kako smo neslužbeno doznali, teza Anđelina oca Ivana Bešlića, prema kojoj je djevojka oteta radi krađe organa, ne stoji jer su prilikom obdukcije svi organi bili na svom mjestu.

Zasad, prikupljeni dokazi tek upućuju na to da se Anđela vozila u Buljevu automobilu, no, hoće li to bez drugih dokaza biti dovoljno da bude i podnesena optužnica protiv bivšeg direktora Radio Sinja, ostaje tek vidjeti. Drugoosumnjičeni Pavle Bulj, Ivanov rođak, niječe umiješanost u događaj. Početkom listopada ističe šest mjeseci od njihova uhićenja i pritvaranja. Ako do tada ne bude podnesena optužnica, osumnjičenici će se naći na slobodi.

Dr. Miljuš

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije