Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Bulj traži rekordnu odštetu: za 1552 dana pritvora 2,5 mil. kuna

\'04.09.2008., Split, Hrvatska - Privodjenje Pavla Bulja istraznom sucu nakon kradje novcanika u poslovnici Splitske banke u Splitu 3.Pavao Bulj poznat je po sudjenu u ubojstvu Andjele Beslic nakon ce
Ivo Čagalj/PIXSELL
18.01.2012.
u 23:34

Pavo Bulj bio je u istražnom zatvoru zbog ubojstva Anđele Bešlić. Vrhovni sud je potvrdio oslobađajuću presudu 2010. godine

Pavi Bulju, koji je u pritvoru proveo više od četiri godine tijekom postupka za ubojstvo Sinjanke Anđele Bešlić (17), Općinski sud u Sinju dosudio je odštetu veću od pola milijuna kuna zbog nezakonitog pritvaranja.

Naknada za duševne boli

Pave Bulj iznimno je nezadovoljan iznosom od 580.000 kuna koji mu je određen nepravomoćnom presudom sinjskog suda, pred kojim je vodio postupak za naknadu štete. Dosuđeni iznos, tvrdi njegov odvjetnik Vinko Ljubičić, neprimjeren je za 1552 dana pritvora i najavljuje da će se žaliti i tražiti dva do 2,5 milijuna kuna odštete. Uz odštetu za vrijeme provedeno u zatvoru, tražit će i naknadu za duševne boli. Pavi Bulju sudilo se s rođakom Ivanom Buljom koji je proglašen krivim za ubojstvo Anđele Bešlić i izdržava kaznu od 22 godine zatvora. Anđela Bešlić okrutno je ubijena u ožujku 2002., a njezino tijelo pronađeno je mjesec dana kasnije nedaleko od obiteljske kuće. Nekoliko dana nakon pronalaska tijela, Ivan se sam prijavio policiji, navodno zbog straha od osvete Anđelina oca koji je paralelno vodio privatnu istragu. Priznao je zločin i kao supočinitelja naveo rođaka Pavu Bulja. Pred istražnim sucem zanijekao je zločin. Ipak je osuđen, dok za upletenost Pave Bulja nije bilo dovoljno dokaza.

Redovno u Crnoj kronici

Splitski sud ga je oslobodio, a Vrhovni je presudu vratio na ponovno suđenje pa je Bulj opet završio u pritvoru. U ponovljenom suđenju opet je oslobođen, a Vrhovni sud oslobađajuću presudu potvrdio je 2010. Nakon izlaska iz pritvora, Pave Bulj je na stranicama Crne kronike završio zbog krađe novčanika, prijetnji i sličnog.

Komentara 9

MR
MrWho
07:49 19.01.2012.

Krasna smo zemlja. Ubiješ nedužnu osobu, zametneš tragove, u istražnoj i sudskoj proceduri dogodi se pogreška za koju nitko ne odgovoara, a ubojica, nit\' kriv nit\' dužan, zaradi 580.000 kuna što je 19.333 kn mjesečno neto. Ma braavo!! U ovoj zemlji najisplativije je biti kriminalac i ubojica.

DU
Deleted user
08:28 19.01.2012.

Ove novce treba uzet od odgovorne osobe u Općinskom sudu u Sinju. Ne može se osumnjičenog držat 2 i po godine u zatvoru. Bojim se da će i Sanader na kraju dobit sličnu odštetu.

HO
horacio
07:18 19.01.2012.

Pa može li novinar napisati malo opširniji članak da saznamo točno na temelju čega je oslobođen tek nakon 1500 dana ako nije bio kriv. Čija je greška u pitanju koju će porezni obveznici morati platiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije