Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilje nad suprugom

Buntićeva odvjetnica: Ne želim davati nikakve informacije. Ništa se ne može reći, nema dokaza

Denis Buntić
Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.09.2023.
u 11:45

Denis Buntić priveden je u policiju, a u njegovoj kući pronađeno je oružje. Županijsko tužiteljstvo zatražilo je određivanje pritvora, ali je sud u Ljubuškom odredio samo mjere zabrane prilaska, na što se tužiteljstvo potom žalilo.

Tužiteljstvo Županije zapadnohercegovačke žalilo se na odluku Općinskog suda u Ljubuškom i zatražilo određivanje pritvora bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću (41) koji je pretukao suprugu, o čemu je ona javno svjedočila i dostavila audiozapis zlostavljanja. Denis Buntić priveden je u policiju, a u njegovoj kući pronađeno je oružje. Županijsko tužiteljstvo zatražilo je određivanje pritvora, ali je sud u Ljubuškom odredio samo mjere zabrane prilaska, na što se tužiteljstvo potom žalilo. 

“Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret”, priopćili su iz Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke. 

GALERIJA Denis Buntić

Denis Buntić
1/19

Buntićevu odvjetnicu Anku Hrstić kontaktirao je 24sata.

"Ne želim davati nikakve informacije. Početak je postupka, ništa se ne može reći, nema dokaza", rekla je Hrstić.

Na pitanje je li majka zamjenika glavnog županijskog tužitelja Mladena Hrstića, potvrdila je, rekavši kako joj je sin bio tjedan dana u Haagu. Pitali su zatim jesu li njezin sin i Denis Buntić kumovi. "Ne znam. Ne znam ne znam, nemojte me pitati ništa, ne želim davati informacije", zaključila je Buntićeva odvjetnica.

Klara Buntić za medije je izjavila kako strahuje za život, uvjerena da bi bilo tko drugi na njegovu mjestu ostao u pritvoru.

“Tu su oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola”, rekla je. 

U ponedjeljak je medijima dostavila i stravični audiozapis nasilja u kojemu se čuje muškarac kako govori da će ubiti ženu, dok ona preklinje da to ne čini. Čuju se i udarci po tijelu i jauci. Klara je s djetetom nakon nasilja pobjegla iz kuće.

Inicijativa građanki i građana Mostara izrazila je zabrinutost zbog obiteljskoga nasilja te su nazvali potez suda sramnim. Tvrde da se puštanjem na slobodu Denisa Buntića pokazuje da su nasilnici zaštićeni. Denis Buntić bivši je član hrvatske rukometne reprezentacije s kojom je osvojio je dva svjetska srebra i olimpijsku broncu. 

Video: 'Da nisam pobjegla, bila bih mrtva na licu mjesta': Buntić pušten, supruga u strahu za život

 

Komentara 4

HR
hrza
12:47 25.09.2023.

Ženo božja , angažiraj brata oca ujaka ili druge rodjake da ga malo propuste kroz šake pa mu više neće past napamet da te pipne.

MA
malena1983
12:40 25.09.2023.

Znači, policija je zolju sanjala.

PO
poluvodič
12:30 25.09.2023.

Svi koji ga znaju, znaju da je, što bi se reklo dolje, krkan. Ovaj slučaj ne iznenađuje baš previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije