'STVARI SE POBOLJŠAVAJU'

Butković: Istraga pada rampe na 'Lastovu' pri kraju, uskoro će se znati konačno izvješće

Svečanost puštanja u promet dionice autoceste A11 Lekenik - Sisak
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
28.10.2024.
u 13:00

Na pitanje provjerava li se unutar "Jadrolinije" što je s novim incidentima i što se radi na poboljšanju situacije, Butković je odgovorio potvrdno te naglasio da su ljudi u "Jadroliniji" vrijedni, a tvrtka bilježi dobre rezultate i u financijskom smislu i u broju prevezenih putnika.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je u Krapini rekao da je istraga o padu rampe na trajektu "Lastovo", pri čemu su poginula tri mornara, u "Jadroliniji" u tijeku, da se ispituju članovi posade, a rade se i vještačenja. „Kad sve to bude gotovo, onda će se znati konačno izvješće i nakon toga ćemo to moći komentirati. Paralelno s ministarstvom koje radi istragu, to radi i Agencija za istraživanje pomorskih nesreća. Prema informacijama koje imam, i oni su u završnoj fazi. Pričekajmo još neko vrijeme da to sve skupa bude javno”, izjavio je Butković novinarima.

Komentirao je i problem s rampom na trajektu 'Vladimir Nazor', a na novinarsku primjedbu da je incidenata sve više, odgovorio je da se u posljednja tri tjedna nije dogodio ni jedan. „Stvari se poboljšavaju, sustav treba bolje funkcionirati i u samoj 'Jadroliniji', tako da će nam istraga dati jasne odgovore na ta pitanja. Na nama je, najprije na Upravi 'Jadrolinije', a onda i na Ministarstvu, da radimo sve da nam se to više nikad ne dogodi i da taj sustav kada je riječ o sigurnosti bude što bolji”, istaknuo je ministar.

Na pitanje provjerava li se unutar "Jadrolinije" što je s novim incidentima i što se radi na poboljšanju situacije, Butković je odgovorio potvrdno te naglasio da su ljudi u "Jadroliniji" vrijedni, a tvrtka bilježi dobre rezultate i u financijskom smislu i u broju prevezenih putnika. „Nije to lako, šesto i više polazaka svaki dan - sustav koji je vrlo složen mora funkcionirati i ima vrijedne i marljive ljude. Radi se sigurno sve da se te stvari više ne dogode”, kazao je.

POVEZANI ČLANCI:

„Pa da, ona zna to, sigurno. Ona je inače, ovako, na mjestu, je li”,  odgovorio je Butković na pitanje novinara je li tematska sjednica o "Jadroliniji" koju je zatražila oporba odbijena zbog unutarstranačkih sukoba u HDZ-u odnosno sukoba ministra Olega Butkovića, predsjednika Uprave "Jadrolinije" Davida Sopte i premijera Andreja Plenkovića o čemu je ranije govorila SDP-ova zastupnica Mirela Ahmetović. Butković je za neslužbene informacije da je "glavni favorit" u HDZ-u za župana Primorsko- goranske županije rekao da odluka o tome još nije donesena. "Vidjet ćemo, još nije donijeta odluka, ali drago mi je da me vole, da sam poželjan. To mi je drago, a što će biti, to ćemo vidjeti", rekao je Butković u Krapini gdje je nazočio potpisivanju dvaju ugovora za rekonstrukcije na državnim cestama.

>> FOTOGALERIJA Plenković je prije osam godina prvi put sjeo u premijersku fotelju, pogledajte koliko se od tada promijenio

Svečanost puštanja u promet dionice autoceste A11 Lekenik - Sisak
1/53

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije