ODLAZI JOSIP ŠKORIĆ

Butković o ostavci čelnika Hrvatskih cesta: 'U nekoliko navrata mi je nagovijestio da želi otići'

Otvorenje podvožnjaka u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
22.08.2024.
u 17:09

Odluka o Škorićevoj ostavci iznenadila je i osječki HDZ-ov krug, iz kojega dolazi, a ni njima, barem kako tvrde, nisu detaljnije poznati razlozi njegove odluke

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić podnio je ostavku, a obrazložio ju je osobnim razlozima. Škorić je čelnik Uprave Hrvatskih cesta još od 2017. godine, a jedan je od najbližih suradnika ministra Olega Butkovića.

"Kad negdje provedeš toliko godina onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići. Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli u ime Vlade RH, a koji su unaprijedili život građanima, a neki od njih će ostati upisani u povijest. Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage", stoji u oproštajnoj poruci Josipa Škorića koju su nam proslijedili iz Hrvatskih cesta, a njegovu ostavku za Večernji list komentirao je i Butković. 

- Kao prvo, poštujem njegovu odluku, i sam je rekao kako ju je podnio iz osobnih razloga pa u to ne bih ulazio. Činjenica je da mi je u nekoliko navrata nagovijestio kako želi otići, prvi put koncem prošle godine, da bi krajem svibnja stavio mandat na raspolaganje, a sada i podnio ostavku. Nema se tu što dodati. U njegovom mandatu su realizirani veliki projekti i ja mu želim sreću dalje - rekao nam je ministar Butković. Na upit je li ga pokušavao odgovoriti od odlaska, kazao je kako u početku jest, ali kasnije je uvidio kako Škorić inzistira na svojoj odluci.

Odluka o Škorićevoj ostavci iznenadila je i osječki HDZ-ov krug, iz kojega dolazi, a ni njima, barem kako tvrde, nisu detaljnije poznati razlozi njegove odluke. Josip Škorić diplomirani je inženjer građevine. Predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta postao je u listopadu 2017. godine. U tu je tvrtku stigao još 2005. godine, kao šef ispostave Osijek, postao je potom član Uprave, a bio je, među ostalim, i direktor Sektora za održavanje i promet. Što se tiče projekata, najvažniji je zasigurno Pelješki most. Dok se ne odabere novi predsjednik Uprave, o poslovima Hrvatskih cesta brinut će članovi Uprave Alen Leverić i Željana Šikić.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Novi problemi Jadrolinije, putnike iskrcavali na drugoj rampi: 'Što se to događa?'

Komentara 14

KA
Kapitol
22:19 22.08.2024.

Javio se ljubitelj svoje kravice - bika.Ocito nema pojma o cestama i prometu. Bas zato i je ministar.

AM
Amos
18:18 22.08.2024.

Nema nezamjenjivih.A imamo dosta i građevinara,arhitekata i strojara.Nadam se da ministarstva dobro surađuju sa obrazovnim ustanovama.Da prate i stipendiraju nadarene studente.Na koncu nisu naši građevinski stručnjaci od jučer.Izgradili su širom svijetai mostova i brana naftovoda ....

DU
dufour
17:36 22.08.2024.

Kolike milijarde eura se svaje godine potrose na odrzavanje cesta, covjek bi rekao da imamo zlatne ceste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije