prva šetnja u 2013.

Čaj, kobasice i grah za 50-ak šetača na novljanskom gorju

šetnja (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/3
06.01.2013.
u 15:30

Iz godine u godinu, raste broj onih koji se odazovu prvoj novogodišnjoj šetnji rekao je Davor Augustin, predsjednik PD Zmajevac Novska.

NOVSKA - Početak kalendarske godine, svake prve nedjelje u godini, članovi Planinarskog društvo \"Zmajevac\" Novska, obilježe šetnjom po novljanskom gorju.

Već tradicionalno, sada po 15. put, od središnjeg gradskog trga do izvora potoka Novljančice \"Jelenova glava\", za što šumskim stazama treba nekoliko sati hoda, priključili su im se građani i gosti iz drugih planinarskih društava. Iako je bilo hladno uz povremeno padanje kiše, od hodanja s planinarima nisu odustali ni članovi izviđačkog odreda \"Zelena patrola\" iz naselja Rajić kod Novske, koji su bili i najveselija skupina na šetnji.

- Iz godine u godinu, raste broj onih koji se odazovu prvoj novogodišnjoj šetnji, no ovaj put nas se okupilo tek pedesetak. Kod Lovačke kuće za sve šetače smo priredili okrepu, topli čaj, kava i ukusan grah, a dok su se zagrijavali, na vatri se pekla slanina i kobasice, rekao je Davor Augustin, predsjednik PD „Zmajevac“ Novska.

Od nedavno planinarka, na prvoj šetnji bila je i Sandra Has, koja kaže, kako je prava šteta što je izostao snježni ugođaj, čime bi se dodatno upotpunio i ovako lijep doživljaj prirode zimi.

Šetače su pratili članovi Gorske službe spašavanja, stanice Novska i Požega. Prema riječima Tomislava Bogojevićam, pročelnika Stanice Novska, nije bilo potrebe za intervencijom.

- Nama je to bila još jedna provjera rada i organizacije u osiguravanju ovakvih aktivnosti u brdskom okružju, naglasio je pročelnik.

>>Brojite korake kako biste spriječili metabolički sindrom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije