skupljanje otpada

Čakom iz Čakovca preuzeo prva dva hibridna kamiona u Hrvatskoj

Čakom
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
07.07.2014.
u 15:25

Viđenim u Čakovcu i ovaj je put bio ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. - Svaka tona sirovine koja se izdvojeno prikupi, a ne završi na odlagalištu, jest tona koja će otvoriti radna mjesta kroz reciklažu i obradu otpada - istaknuo je.

Čakovečka gradska komunalna tvrtka Čakom danas je preuzela prva dva hibridna kamiona u Hrvatskoj, koje će koristiti za skupljanje otpada.

Dva vozila Fuso Canter 7C15 HEV Eco Hybrid plaćena su 850.000 kuna.

- Na gorivu ćemo uštedjeti 25 posto u odnosu na konvencionalna vozila, što je uz manju emisiju štetnih plinova najveća prednost hibridnih kamiona - kaže direktorica Čakoma Snježana Tkalčec-Avirović.

Viđenim u Čakovcu i ovaj je put bio ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

- Svaka tona sirovine koja se izdvojeno prikupi, a ne završi na odlagalištu, jest tona koja će otvoriti radna mjesta kroz reciklažu i obradu otpada - istaknuo je.

Gradovi i općine od 2005. godine imaju obvezu uvesti primarnu selekciju otpada, no u desetak godina ništa se, tvrdi, nije napravilo. - Tek u deset posljednjih mjeseci 250 gradova i općina krenulo je u uvođenje primarne selekcije, a godinu prije samo ih je 40 imalo neki oblik primarne selekcije otpada - istaknuo je ministar. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pokrio je 40 posto cijene kamiona. 

>> Zmajlović otvorio pećinu u nacionalnom parku Krka

Komentara 2

ZV
za.vukovar
13:23 08.07.2014.

"- Svaka tona sirovine koja se izdvojeno prikupi, a ne završi na odlagalištu, jest tona koja će otvoriti radna mjesta kroz reciklažu i obradu otpada...", reče Ministar. Mi u Vukovaru nemamo tih problema: naš genijalni direktor Komunalca, Vlado Križan, dosjetio se kako se riješiti plastike - tako da ju zatrpa s ostalim komunalnim otpadom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije