Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ZNAO Podrijetlo

Paprena kazna za vlasnika: Carina zaustavila autocisternu na A1, pronašli 2000 litara loživa ulja bez dokumentacije

Foto: carina.gov.hr
1/4
29.12.2022.
u 12:15

Unutrašnjost autocisterne je pregledana i u njoj je pronađeno ukupno 2000 litara loživa ulja za koje vozač ne posjeduje dokumentaciju i za koje, prema izjavi ne zna podrijetlo

Carinski službenici prilikom kontrole na autocesti A1 kod Splita pronašli su 2000 litara loživa ulja u autocisterni za koje vozač ne posjeduje dokumentaciju. Loživo ulje oduzeto je vozaču autocisterne, a vlasniku će biti izrečena kazna od čak 99.000 kuna. 

Kako je izvijestila Carinska uprava, provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici su 23. prosinca 2022. na odmorištu autoceste A1 izvršili kontrolu autocisterne za prijevoz naftnih derivata u vlasništvu gospodarskog subjekta sa šireg područja Splita.

''Nadzorom je utvrđeno da je vozač navedenom autocisternom kao ugovorni prijevoznik obavljao dostave loživa ulja kupcima. Nakon što je obavio dostave loživog ulja koje je preuzeo na prijevoz, prema dokumentaciji koju je predočio carinskim službenicima, autocisterna je trebala biti prazna''.

Unutrašnjost autocisterne je pregledana i u njoj je pronađeno ukupno 2000 litara loživa ulja za koje vozač ne posjeduje dokumentaciju i za koje, prema izjavi ne zna podrijetlo.
 
Pronađeno loživo ulje je oduzeto, javlja Carinska uprava. Kao mjera osiguranja trošarinskog duga oduzeta je i autocisterna korištena za nezakonit prijevoz loživog ulja, a vlasniku autocisterne bit će izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 99.000 kuna.

>> VIDEO Ne nazire se kraj zimskoj oluji u SAD-u: Najavljeno novih 30 cm snijega, najmanje 70 poginulih

Komentara 2

VS
vrbe.sadim
12:45 29.12.2022.

Ne bi bilo zgorega da provjere na koji je način mjerač protoka goriva "poštelan", jer to gorivo je ukradeno kupcima kojima ga je 'poštenjak' dostavljao. A za to ide dodatna kaznena prijava.

FE
Ferdinand
19:23 29.12.2022.

Lopovska posla,svakoj mušteriji po nekoliko desetaka litara i nakupi se,poslije se prodaje po malo nižoj cijeni i deset tisućica je u džepu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije