brodica potonula

Čeh kod Malog Lošinja doživio havariju. Spasio se skokom

obalna straža,policija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
27.04.2013.
u 20:15

D.V. (41) doživio je havariju na 8 metarskoj brodici kod uvale Mrtvaška, te se spasio iskočivši na obalu. Zbog nemogućnosti upravljanja plovilom, jako jugo bacilo je brodicu na stijene koja je zbog oštećenja trupa potonula

U subotu je kod Malog Lošinja potonula brodica od 8 metara, a 41-godišnji Čeh koji je bio na njoj se spasio te nije ozlijeđen.

- Zbog kvara na motoru i jakog juga danas oko 16 sati češki državljanin D.V. (41) doživio je havariju na 8 metarskoj brodici na jugu Malog Lošinja kod uvale Mrtvaška, te se spasio iskočivši na obalu, no nasreću nije ozlijeđen. Zbog nemogućnosti upravljanja plovilom, jako jugo bacilo je brodicu na stijene a zbog oštećenja trupa brodica je ubrzo potonula. Potonula brodica imena Piraton plovila je pod njemačkom zastavom a voditelj je jučer isplovio iz Vrsara prema Rabu.

O nesreći je odmah obaviješten i kapetan Lučke ispostave Mali Lošinj te tvrtka Seahelp koji su se uputili do mjesta havarije i prevezli češkog turista - priopćili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

>> Kod rta Sorinj potonula 15-metarska brodica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije