EKSPLOZIJA KOD OBROVCA

Čeh pušten na slobodu: Tvrdi da nije znao da je dijete (9) ponijelo sa sobom u auto granatu

Mjesto u Obrovcu gdje je uslijed eksplozije poginulo devetogodišnje dijete
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
21.06.2024.
u 14:50

Tragedija kod Obrovca dogodila se kada je eksplozivna naprava eksplodirala nakon što ju je obitelj pronašla na vojnom poligonu

Nakon ispitivanja u DORH-u češki državljanin ispitan zbog tragedije u Bilišanima kod Obrovca pušten je da se brani sa slobode. Potvrđeno je to neslužbeno Večernjem listu iz zadarske policije. Navodno češki državljanin tvrdi da nije znao da je dijete (9) poginulo u eksploziji granate koju je pronašlo na vojnom poligonu kod Knina, imalo sa sobom granatu. Te navode policija nije potvrdila, a odgovor na naš upit iz DORH-a još nismo dobili.

Policija je, podsjetimo, nad 46-godišnjim državljaninom Češke provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti" iz čl. 222. st. 3. i st. 4. Kaznenog zakona u svezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.1. u svezi sa st. 3. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Za to kazneno djelo prijeti mu kazna zatvora od tri do 15 godina, izjavili su za Večernji list iz zadarske policije.

VEZANI ČLANCI:

Podsjećamo, tragedija kod Obrovca dogodila se kada je eksplozivna naprava eksplodirala nakon što ju je obitelj pronašla na vojnom poligonu na kninskom području. Ovaj tragični događaj podsjetio je na opasnosti zaostalih eksplozivnih sredstava na područjima gdje su se provodile vojne vježbe. Danas će biti donesena odluka hoće li se pacijentice nastaviti liječiti u Češkoj.

GALERIJA Ovo su najviše temperature ikad izmjerene u Hrvatskoj: 1981. u ovom je gradu izmjereno čak 42,8 °C

Mjesto u Obrovcu gdje je uslijed eksplozije poginulo devetogodišnje dijete
1/12

Komentara 17

Avatar Carlton
Carlton
19:43 21.06.2024.

Svi napali vojsku i MORH, a nikome nije palo u oko činjenica da je otac 9 godišnjeg sina odveo na poligon, gdje je ovaj našao granatu i onda mu pametni tata rekao - ponesi to sine i stavi u auto, to vam je normalno?

Avatar zoster1
zoster1
16:23 21.06.2024.

Na vojnom poligonu ???? Izlet ???

Avatar Carlton
Carlton
16:21 21.06.2024.

Nije znao? Laže. Pa nije to pikula da ju dijete stavi u džep, mali je to nosio u rukama. Ćaća je znao, itekako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije