OBLACI SE POVLAČE

Čekaju nas zadnji kišni trenuci: Evo kada nam stiže sunce i razvedravanje

Šibenik: Jaka kiša pogodila šibensko podru?je
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
09.10.2024.
u 21:55

U petak na kopnu postupno dolazi do smirivanja vremena, većina kiše past će u prvom dijelu dana, dok će poslijepodne doći do razvedravanja.

Nova frota približava se s zapada, što je već druga fronta u posljednja 48 sati. Ova promjena vremena donosi kišu i pljuskove s grmljavinom, ali se očekuje da će se fronta brže premještati preko našeg područja, što znači da će pogoršanje vremena biti kratkog daha.

U četvrtak nas očekuje južina, a oborine će početi padati tijekom drugog dijela dana, s vrhuncem u noći na petak. Nova kišna epizoda stiže sa zapada, no bit će je manje nego u prethodnim danima, uz ponešto jači vjetar. Već u petak očekujemo razvedravanje, a vikend donosi stabilnije vremenske uvjete.

Na istoku će sutra prijepodne biti sunčano, dok će popodne doći do porasta naoblake. Kiša će na zapad stići tek navečer. Vjetar će biti umjeren, a temperature će se kretati do 28°C. U središnjim dijelovima očekujemo djelomično sunčano prijepodne, a popodne rast naoblake s mogućim pljuskovima, uglavnom u noći na petak. Temperature će ujutro biti oko 16°C, dok će popodne dostići oko 25°C, prognozira HRT

Foto: DHMZ

Na zapadu će biti promjenjivo, s pretežno oblačnim vremenom, osobito u drugom dijelu dana, kada su mogući lokalni obilniji pljuskovi. Vjetrovi će biti jaki, a more valovito, ali i dalje relativno toplo. U Dalmaciji većinom sunčano uz jako do olujno jugo, no navečer se očekuje naoblačenje s mogućim pljuskovima i grmljavinom. Na krajnjem jugu sunčano, iako se ujutro mogu javiti kišne kapi.

Obilnije oborine se ne očekuju, a sunčana razdoblja bit će česta, posebno na otocima. U petak na kopnu postupno dolazi do smirivanja vremena, većina kiše past će u prvom dijelu dana, dok će poslijepodne doći do razvedravanja. U petak će sjeverni zrak donijeti osvježenje, a tlak će naglo porasti zahvaljujući anticikloni koja će stabilizirati atmosferu. Od vikenda se opravdano očekuje mnogo bolje vrijeme.

Foto: DHMZ

Vjetar će okrenuti na umjereni sjeverni i sjeverozapadni, što će donijeti malo osvježenja. Početkom vikenda bit će sunčano i stabilno, uz moguću jutarnju maglu. U nedjelju u gorju ponovno se može očekivati mala kiša. Na Jadranu većinom sunčano, uz povremenu umjerenu naoblaku, dok će jugo prijeći u umjerenu buru, koja će na sjeveru postati jaka, ali će u nedjelju oslabjeti. Temperature će se spustiti, ali ostati ugodne za boravak na otvorenom, prognozira HRT

>>> FOTO Neretva u Mostaru izgleda jezivo: Poplave 'izbrisale' zelenu boju, sad je smeđa i prljava

Šibenik: Jaka kiša pogodila šibensko podru?je
1/44

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije