nije češki humor

Česi potrošili 38 mil. eura na istraživanja o uštedama

'prag1'
''
04.10.2012.
u 17:07

Ustanovljeno je da su spomenuta istraživanja najvećim dijelom plaćena iz fondova Europske unije

Čak 38 milijuna eura potrošila su u protekle tri godine češka ministarstva na financiranje istraživanja i analiza čiji je cilj bio pronalazak načina uštede u svim resorima, prenosi Kurir pisanja čeških medija.

Ustanovljeno je da su spomenute analize najvećim dijelom plaćene iz fondova Europske unije, dok su samo dio njih, odnosno oko 5,6 milijuna eura, podmirili češki porezni obveznici.

Iako je češka vlada smanjenjem izdataka u državnoj upravi te administrativnim restrukturiranjima do 2014. godine planirala uštedjeti oko 476 milijuna eura, ministarstva su vladi poslala prijedloge ušteda u visini od ''samo'' 66,4 milijuna eura.

– Kad sam dobila zadatak pripremiti prijedlog ušteda, htjela sam utvrditi jesu li ih ministarstva već pokušala sama napraviti. Neugodno sam se iznenadila kada sam shvatila da je 37,8 milijuna eura izdvojeno za projekte povećanja efikasnosti državne uprave – komentirala je potpredsjednica češke vlade Karolina Peake.

>>VIDEO Zapucao na predsjednika Klausa - plastičnim pištoljem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije