izgradnja društva tolerancije i povjerenja

Čestitke državnog vrha u povodu proslave Kurban bajrama

Nadrej Plenković obrušio se na novinare i napustio konferenciju za medije
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.07.2021.
u 09:36

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu efendiji Hasanoviću i svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u povodu blagdana Kurban-bajrama

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je u utorak čestitku svim hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u povodu proslave Kurban bajrama, poželjevši da taj blagdan žrtve, ljubavi i brige za bližnje provedu uz obitelj i svoje najbliže, u zdravlju i sreći . 

Kurban bajram blagdan je žrtve, ljubavi i brige za bližnje. Proslava tog velikog blagdana, istaknuo je hrvatski predsjednik, prilika je i za daljnje promicanje razumijevanja i zbližavanja ljudi u zajedničkoj želji razvijanja kulture dijaloga i međusobnog poštovanja. "Uvjeren kako je poticanje tolerancije i solidarnosti u interesu cijelog našeg društva, upućujem čestitke u povodu proslave Kurban bajrama svim hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti. Provedite blagdan uz obitelj i svoje najbliže, u zdravlju i sreći. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, stojji u čestitki predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković također je uputio čestitku u povodu Kurban bajrama predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, u kojoj stoji: "U povodu velikog muslimanskog blagdana Kurban bajrama svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Neka Kurban bajram kao blagdan žrtve i ljubavi za bližnje bude prigoda za duhovnu obnovu kroz molitvu, milosrđe, razumijevanje i zajedništvo. Međusobno poštivanje i uvažavanje razlika garancija su izgradnje društva tolerancije i povjerenja, a sloboda vjeroispovijedi svakog pojedinca obogaćuje raznolikost vjerskog i kulturnog identiteta.

U želji da Vama, Vašim obiteljima i bližnjima ovi blagdanski dani proteknu u miru i blagostanju upućujem Vam najiskrenije čestitke.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!", stoji u čestitki predsjednika Sabora. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu efendiji Hasanoviću i svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u povodu blagdana Kurban-bajrama, u kojoj stoji:

"Uime Vlade i osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti od srca čestitam veliki blagdan žrtve, sa željom da Kurban-bajram provedete u radosnom vjerničkom i obiteljskom okruženju. Neka vam bajramski dani budu ispunjeni mirom, zdravljem i veseljem.

Želim da vam ovo vrijeme odricanja bude nadahnuće i snaga u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji. Još jednom svim muslimanskim vjernicima upućujem najsrdačnije čestitke za najznačajniji islamski blagdan. Bajram Šerif Mubarek Olsun!''

Komentara 1

VA
vadis1
13:24 20.07.2021.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije