Dvojica uhićena

Četverac terorista ISIL-a planirao napad na Alexanderplatz!

berlin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
04.02.2016.
u 12:18

Za preostalim dvojcem policija još traga

Njemačka policija jutros je obavila racije u zgradama dviju pokrajina Sjeverne Rajne – Vestfalije i Donje Saske: tražili su četvoricu pripadnika ISIL-a koji su planirali napade na berlinski Alexanderplatz.

Glavni osumnjičenik Alžirac (35), uhićen je u Attendornu (Sjeverna Rajna-Vestfalija). U Berlinu su uhitili drugog Alžirca. Prema službenim izvješćima policije u Hannoveru, još traje potraga za dvojicom osumnjičenika starih 31 i 26 godina.

Čak 450 policajaca u Berlinu sudjelovalo je u akciji, a pretražena su četiri stana i dvije tvrtke.

Jedan je osumnjičenik pušten. Pretražena je i jedna pekarnica i zalogajnica u krugu oko Alexanderplatza jer su ondje zaposlena dvojica osumnjičenika. Istražitelji imaju dokaze, piše Bild, da je Alexanderplatz bio meta ISIL-ovaca. Budući da su dokazi bili konkretni, moralo se djelovati.

Uz prvoosumnjičenog vođu skupine, 35-godišnjeg Alžirca, privedena je i njegova obitelj – supruga i dvoje malodobne djece (1 i 2 godine). Obitelj je naknadno odvedena u izbjeglički kamp u Attendornu.

Alžirac (35) pripada terorističkoj skupini ISIL-a iz Alžira. Navodno se uvježbavao u Siriji.

>> Prekinuti pregovori o Siriji u Ženevi

Ključne riječi

Komentara 11

PP
pp
12:43 04.02.2016.

Nema Nijemaca? Kak čudno...znači terorističke napade isključivo planiraju "drugi i drugačiji", Tunižani, Alžirci, Sirijci, ukratko Arapi, muslimani. Do sad nije bio ni jedan Europljanin uključen u niti jedan napad. I što je najpametnije raditi? Uvoziti milijune takvih i dalje...o da, "pametni" ste vi "progresivni" u onu stvar...a mi zadrti desničari i ognjištarci brundamo u komentarima jer ne kužimo tu naprednost i prosvijećenost...

Avatar superhik74
superhik74
14:41 04.02.2016.

Kakva steta, sada ce Merkel trebati uvesti jos par miljuna terorista s obzirom da su jo ovi iz prve ture uhvaceni. Samo ih mi dalje nastavimo pustati i po naredbi kontrolora kaosa kritizirajmo Orbana jedinog pametnog politicara.

EU
eurobanana
13:10 04.02.2016.

Alexander platz nije daleko od Bundestaga i Kanzleramta...poznat po prodaje droge i kriminala od Marokanaca ,Alziraca i Tunezani (Njemci taj dio bivseg DDR-a danas zovu Krim scene)....cudi me kako svoji zele dizati svoje u zrak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije