WASHINGTON POST

CIA je željela Sadama prikazati kao homoseksualca

sadam-novi
Reuters
26.05.2010.
u 15:15

CIA je imala "homoseksualne" planove i za Osamu bin Ladena. Navodno je napravila snimku u kojoj se Bin Laden ispijajući alkohol hvali brojem ljubavnika.

CIA je svojedobno, nastojeći što više "ocrniti" bivšega iračkog diktatora Sadama Huseina, pred napad na Irak 2003. imala ideju prikazati ga kao homoseksualca, piše "Washington post". CIA je namjeravala napraviti lažnu snimku na kojoj irački diktator ima seksualni odnos s mladićem i zatim ga emitirati Iračanima.

Jedan bivši radnik CIA-e, koji je tražio anonimnost, izjavio je da je "film trebao izgledati kao da je snimljen skrivenom kamerom, kao da se radi o tajnoj snimci seksualnog odnosa". Među ostalim CIA-inim prijedlozima spomenuta je i ideja da se upadne u irački TV program s lažnim informativnim emisijama u kojima bi Sadam obavijestio Iračane da se želi povući s vlasti u korist svoga sina.

CIA je imala "homoseksualne" planove i za Osamu bin Ladena. Navodno je napravila snimku u kojoj se Bin Laden ispijajući alkohol hvali brojem ljubavnika. Do realizacije ovih projekata nije došlo, tvrdi jedan umirovljenik CIA-e, zato što se nisu svidjeli Jamesu Pavitu, direktoru operacija u CIA-i.

- Te su ideje dolazile od ljudi koji su svoju karijeru izgradili u Latinskoj Americi ili na krajnjem istoku i koji nisu shvaćali kulturne nijanse ove regije - objasnio je jedan bivši agent CIA-e koji je također tražio da ostane anoniman.

- Prikazivanje Saddama kako se zabavlja s dječacima ne bi izazvalo nikakve potrese na Bliskom istoku. Nikoga za to ne bi bilo briga - dodao je on.

Ključne riječi

Komentara 11

PO
poirot
18:06 26.05.2010.

Ovo je ništa,a i to su bili samo planovi.Šta je po diktatu sa strane,uz odobrenje tadašnje savezne vlasti sfrj štampa pisala o bračnom paru Čaušesku kada se spremalo njihovo obaranja sa vlasti to je mogao da osmisli samo težek umobolnik.Tadašnja sfrj se aktivno uključila u obaranje režima u susednoj Rumunjskoj i kao država doživela najveći moralni pad.

OB
-obrisani-
19:08 26.05.2010.

Nakon medijske sotonizacije Iraka i Sadama kao uvertire u totalni rat, ničim izazvan, ispostavilo se da nikakvog oružja za masovno uništenje nije bilo. To je jednostavno obrazac po kojem CIA radi. Odaberu žrtvu, provociraju je, udare sa sankcijama, kroz medijee je sotoniziraju, kako bi svjetskoj javnosti (a to hoće reći i zadnjem mediju, elektronskom i tiskanom) uvalili opravdanje za rat. Svatko od onih koji kažu na vrijeme kako je car gol - dobiju etiketu teoretičara zavjere od maloumnika koji i nakon 30-50 godina življenja misle isključivo tuđe misli. Al su zato većina.

YO
yohana
16:37 26.05.2010.

Jao propagande!Nepostoje bivsi CIA agenti.Pa to su price za malu djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije