U NOVOM MAXU!

Ćiro: Ništa bez Bandića, on mi je naredio da odem u Tuzlu

Ćiro Bandić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
20.01.2014.
u 11:55

- Šukerova funkcija dat će mu ovlasti koje će on, onako lukav i inteligentan, znati dobro iskoristiti. Mamić ne može više udariti na njega, jer on je predsjednik - kaže Ćiro za Max!

Ćiro je često govorio da je lova jedino što ga pokreće, ali ovaj put njegovi motivi sasvim su drukčije prirode.

– Lova? Ma kakva lova, love nema na horizontu! Pa đe ćeš ić’ u Bosnu radi love! – kaže slavni trener za Max!

Priča se da ste već inkasirali 20 tisuća eura, da je mjesečna plaća dodatnih pet tisuća?

– Ma kakvih 20 tisuća eura, ni dinara! Nagrada stiže tek ako ih uvedem u prvu ligu. Ovo je za mene mogućnost da pokažem frajerima da još nisam mrtav i da Slobodu uvedem u prvu ligu. To je meni izazov. Idem tamo kao veliki džek, tamo gdje me čekaju na ulici.

To vas pokreće?

– Pokreće me to što moram raditi. Da bih živio, moram raditi. Ako ne radim, ja umirem.

Kada ste najdulje bili bez posla?

– Sada nakon Zagreba, prvi put u životu toliko dugo...

Nije vas strah odlaska u tuzlansku neizvjesnost?

– Ja ne poznajem taj osjećaj. Imam samo strašnu gorčinu koja se probudila u događaju koji ću sad evocirati. Došao sam k Ivici Todoriću, sjedili smo u Mikšinom uredu, kako bih ga zamolio da zaposli dijete moga prijatelja. Bio je to bratski dijalog sve dok nisam dirnuo Mamića. I kad sam dirnuo Mamića, kazavši kako on sve radi neregularno, Todorić meni revoltirano uzvrati: “Pa i vaš Tuđman je radio razne akrobacije!”. I tada shvatim da je taj čovjek inficiran Mamićem. A znam i zašto. Zato što Mamićeva frizerka šiša i Todorića i čim je on tamo, Mamić odmah dođe i titra mu: “Ivice, samo ti možeš ovu državu vodit’, samo ti možeš spasit’ ovu naciju, Ivice, evo ti Dinamo...!” Sad se taj čovjek sa mnom porječka, iako o njemu mislim da je istinski genijalac, i taj genijalac sebi u bradu kaže, ali da čujemo Mikša i ja: “Što je bilo tom Mamiću da nije našao baš nikakvo mjesto za Ćiru.” Ja sam to registrirao, i onda se opet sjetio kako su me Šuker i Mamić odjebali...

Šuker i Mamić će se razići

Zbog Mamića ste zahladili odnos i s prijateljicom Jadrankom Kosor?

– Njezina majka me nazvala tražeći od mene da se pomirim s Jadrankom. Nema pomirbe! Jer ona je utjecala na moju nesretnu starost, ona se priklonila Mamiću kod onog nepravednoga izbora Vlatka Markovića. Ona je od moje normalne starosti, koju sam zaslužio, napravila nesretnog starca, jer je dopustila jednom amoralnom čovjeku, Mamiću, da napravi svoju shemu.

Kako to objašnjavate?

– Imam za to savršeno objašnjenje, ali ne mogu ga javno kazati.

Šuker i Mamić će se razići?

– Da, jer ih poznajem obojicu. Šukerova funkcija dat će mu ovlasti koje će on, onako lukav i inteligentan, znati dobro iskoristiti. Jer on nije Mirko Barišić, on je ipak Šuker. Mamić ne može više udariti na njega, jer on je predsjednik. Šuker ima cijelu populaciju najvećih institucija iza sebe, one ga štite kao gromobran.

I Jovanović?

– I Jovanović.

Primijetili ste približavanje Šukera Jovanoviću?

– Jesam, i ne samo njemu, nego i Milanoviću. Iako, da sam na Šukerovu mjestu, stao bih čvrsto iza svoga igrača Šimunića...

Vratimo se na tuzlansku priču. Što vam je na tu odluku rekla obitelj?

– Nisam nikoga konzultirao.

Sin je bio za Kinu?

– Nije na kraju, jer imao sam zdravstveni problem pa su se svi prepali da mi se tamo nešto ne dogodi.

Kakav zdravstveni problem?

– Imam aritmiju srca pa sam uzimao najopakiji lijek protiv ugruška, i to govno od lijeka tako mi je razrijedilo krv da sam počeo krvariti na sve strane. Sada uzimam drugi lijek...

Čime vas je impresionirao predsjednik Husić?

– Išao sam na sastanak s njim uvjeren da to neću prihvatiti jer sam mislio da se radi o nekome “malome Mamiću”. Ali, kako sam se ugodno prevario, nema ništa ljepše od toga! To je džentlmen koji je imao genijalnost da u Americi pokrene biznis s brzom poštom i zaposli cijelu plejadu bosančerosa koji rade za njega. Predsjednik voli svoju Tuzlu i kako ima neku moć, to je dokučio i gradonačelnik pa su njih dvojica u tandemu odlučila mene angažirati.

Niko Kovač je ličnost

I ne samo oni, tu je i treći ortak?

– Opet ništa bez Bandića. On mi je naredio da moram ići u Tuzlu, jer gradonačelnik je njegov prijatelj.

Kakav je vaš dojam o izborniku Niki Kovaču?

– Savršen! Možemo li već reći da je trener? Ne možemo, to ne može nitko! A ti si rekao i da je Zoran Mamić trener! Pa kakav je on trener..!?

Sada govorimo o Kovaču?

– Kovač nema taj hendikep kao Mamić, jer Niko je već radio, bio je uz Trapattonija, pokazivao je već trenerski afinitet. Usto, on je čista ličnost, sportaš, patriot. E sad, koliko će trajati... Isto je bilo i sa Štimcem. Vrijeme, samo vrijeme iskristalizira vrijednosti.

Mamić će utjecati na Kovača?

– Ne, nikada!

Ne prođemo li skupinu na SP-u, bio bi to neuspjeh?

– Ma to bi bio neuspjeh koji bi imao odjeka u cijelom svijetu!

Zar smo takva velesila?

– Ma mi smo reprezentacija da se usere od straha cijeli Brazil! Pitaj Eduarda! Mi smo godinama bili među prvih 10, bili smo treći na SP-u, imamo igrače u najvećim klubovima svijeta.

Ali, malo toga pokazujemo kao reprezentacija?

– Takav je bio splet okolnosti. Najvažniji je trener, pogotovo kada ima takav koncentrat kvalitete. To samo treba znati posložiti. Znaš što je Kovačić? Jedan od najboljih na svijetu. Bolji od Modrića. Samo ga primakni malo golu, on će doći pet puta sam pred golmana – zaključio je Miroslav Blažević.

>> Šećerbegović: Ćiro će uspjeti u Tuzli, samo se bojim radnji izvan terena

Komentara 5

MR
mrriso
15:18 20.01.2014.

koliko se da primijetiti,nije Ciro jedini komu trebaju tablete...ima vas dosta kandidata na ovom portalu...po potrebi je Bosanac,ili Hrvat...jadni ste...

BO
bosutska
15:38 20.01.2014.

Ciro postovali smo te ko Boga, nisi znao kad je dosta a nasa ljubav I simpatije prema tebi prelaze u gadjenje I mucninu (Stovani novinari molim Vas prestanite pisati o Ciri)

LO
lokun
12:13 20.01.2014.

Povedi ga -Milana sa sobom i oatanite tamo u svojoj domovini. Ne zaboravite sliku voljenog vođe nalijepiti na čelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije