Okušati se u nečem novom ili ostati u dobro uhodanom obiteljskom poslu, pitanje je na koje mladi Crikveničani, braća Danijel (31) i Josip (24) Stipanić ni trenutka nisu dvojili kako će odgovoriti. Naravno, izabrali su ovo drugo i nadaju se nisu pogriješili. Njihov je djed Josip naime još sada već davnih šezdestih godina prošlog stoljeća otvorio gostionicu Rubin koju su, nakon njega, prije točno 40 godina preuzeli roditelji im, otac Vladimir i majka Blaženka. U za sve boljim prošlim vremenima, gostionica u središtu Crikvenice dobro je radila, ali kriza posljednjih godina ni nju nije mimoišla.
- Neće nam biti lako, jer i bez krize nije jednostavno privući gosta i zadržati ga, kaže Danijel. No računa s \"adutima\". A njegova i bratova računica je da mogu uspjeti oslanjanjem na ponudu isključivo hrvatske kuhinje s naglaskom na njen mediteranski dio. Ne manje važnim ocjenjuju i to što vladaju engleskim, njemačkim, francuskim i talijanskim jezikom. Uz glavnu kuharicu, majku Blaženku, koja od 2008. godine u rukama ima i certifikat za pripremu autohtonih crikveničkih i primorskih jela, što je na vidljivu mjestu istaknuto i u jelovniku, odlučili su i pojačati kuharski tim \"jakim\" osvježenjem.
Riječ je o odnedavno Crikveničaninu Predragu Galjevskom Galiji čiji životopis krase i podaci da je 4 mjeseca kuhao za kontroverznog bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, a na vrhu popisa poznatih koji su uživali u njegovoj vještini spravljanja jela pet je mjeseci bila i Francesca von Habsburg. Predsjednik je Izvršnog odbora Hrvatskog kuharskog saveza u Primorsko-goranskoj županiji, te dobitnik mnogih priznanja, primjerice dva zlata, tri srebra i četiri bronce na Mediteranskom kupu i bronci na Svjetskoj olimpijadi i Svjetskom prvenstvu. Izazov je velik, ali spremni smo za nj, kažu Stipanići i Galija.