Kosovo i srbija

Dačić: Dokument o zajednici srpskih općina je lažan!

Ivica Dačić portal (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
17.03.2013.
u 18:22

Informacije o postojanju sporazuma o regionalizaciji sjevera Kosova, što se pojavio u nekim srpskim medijima, opovrgnuo je i ministar vanjskih poslova Kosova Enver Hoxaj.

Premijer Srbije Ivica Dačić danas je izjavio kako navodni sporazum o zajednici srpskih općina na Kosovu koji se pojavio u medijima, nije autentičan i pojasnio da se nikakav dokument niti službeni papir nije našao na pregovaračkom stolu u Bruxellesu, niti je ponuđen od visoke predstavnice EU Catherine Ashton, objavili su popodne mediji u Srbiji.

Novinarima je u Beogradu rekao kako je \"svaka priča o tom sporazumu i analiziranje njegovih točaka apsolutno besmislena, jer on ne postoji\" te je objavljivanje tog navodnog sporazuma nazvao \"probnim balonom\", ali nije odgovorio tko konstruira i plasira takve informacije u javnosti.

Na novinarsko pitanje razmišlja li se o refendumu gdje bi se narod izjasnio je li za EU ili Kosovo, \"ukoliko pregovori propadnu\", Dačić je odgovorio kako misli da nitko ne razmišlja o referendumu već je važno postići dogovor s Prištinom, ali je priznao kako postizanje dogovora neizvjesno, jer ne vidi da bi kosovski premijer Hashim Thaci pristao na izvršne ili zakonodavne ovlasti zajednice srpskih općina, a \"za nas je neprihvaltljivo pristati na zakone Kosova\".

Informacije o postojanju sporazuma o regionalizaciji sjevera Kosova, što se pojavio u nekim srpskim medijima, opovrgnuo je i ministar vanjskih poslova Kosova Enver Hoxaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije