Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLAKA NI NA VIDIKU

Afrički zrak donosi paklene vrućine, ali i nove količine saharskog pijeska: Evo kad ćemo se pržiti na 38 stupnjeva

Foto: Goran Kovacic, Grgo Jelavic, PIXSELL, DHMZ
1/7
05.07.2024.
u 08:32

Iz dana u dan temperature će rasti, a opet nas čekaju nepogode sa saharskim pijeskom

Nakon nekoliko dana nestabilnog vremena, vraćaju nam se ljetne vrućine. Već danas pretežno sunčano, poslijepodne vrlo toplo, ponegdje i vruće, vremenska je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za (DHMZ). Vjetar na kopnu većinom slab, popodne ponegdje do umjeren južni i jugoistočni. Uz obalu ujutro burin, zatim umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 27 i 32 Celzijevih stupnjeva.

Sutra pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, poslijepodne u većini krajeva vruće. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 28 do 33 stupnjeva. Ni noć neće donijeti neko olakšanje. Na Jadranu će biti topla s temperaturom i iznad 20 stupnjeva.

"Nad zapadno Sredozemlje i Pirenejski poluotok jugozapadni vjetrovi donose topao zrak sa sjeverozapada Afrike koji će se idućih tjedan dana premještati preko Sredozemlja prema istoku. Vrhunac novog toplinskog vala s temperaturama do 38 stupnjeva u našim krajevima bit će krajem idućeg tjedna", piše N1 prognozirajući novi toplinski val. Iz dana u dan temperature će rasti pa će tako do kraja tjedna doseći i do 38 stupnjeva. "Topao afrički zrak koji struji prema nama donijet će nad naše krajeve ponovno manje količine saharskog pijeska te će nebo ponovo sjati žućkastim sjajem", dodaje N1.

Foto: DHMZ

Temperature mora su visoke. Jutros u 8 sati na Hvaru se se mjerila 24 stupnja, isto kao i u Komiži i u Rovinju. 26 je bilo u Puli.

FOTOGALERIJA Napadi morskih pasa u Jadranskom moru: U jednom su našli ljudske ostatke, zadnja žrtva je Slovenac

1/14

Komentara 6

ZA
zagabria4
10:18 05.07.2024.

U Zagrebu pet dana bilo oblačno a oni ni oblaka na vidiku. Jel se to netko sprda sa nama ili

OK
OkošBokoš
09:13 05.07.2024.

Ljudima mozes servirati bilo sto i prolazi

LA
larala
08:55 05.07.2024.

Još malo i Sahara će ostati bez pijeska obzirom da isti, zadnje vrijeme svako malo dolazi u Europu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije