Načelnici poduzećima

Dajte i nama donacije, i mi smo vaši klijenti, a ne samo Varaždin!

'varazdin/medjimurje, 09.04.2009., varazdin, nacelnik opcine vidovec bruno hranic Photo: marko jurinec/Vecernji list'
'marko jurinec/Vecernji list'
17.03.2011.
u 14:23

- Smeta nam što novac daju samo u Varaždin, a posluju u svim općinama u županiji i klijenti su im svi naši žitelji - kaže B. Hranić

– Poslat ćemo dopis svim javnim poduzećima da svoje donacije ne daju samo sportskim, kulturnim i inim udrugama u gradu Varaždinu, već da to raspodijele i na općine u Varaždinskoj županiji. Smeta nam što taj novac daju samo u Varaždin, a posluju na području svih općina u županiji i klijenti su im svi naši žitelji! – kazao je u četvrtak na sastanku Udruge općina vidovečki načelnik i član upravnog odbora udruge Bruno Hranić. Načelnici općina sastali su se, među ostalim, i kako bi pokušali zajednički koordinirati akcije za privlačenje novca od ministarstava.

– Problem je u tome što pojedini načelnici samostalno moraju odlaziti u ministarstva kako bi pokušali namaknuti određena sredstva za svoju općinu. Nemamo organizirane zajedničke odlaske, a imamo zajedničke probleme, poput gradnje kanalizacije, vodovodne ili električne mreže. Tu možemo zajednički nastupiti, jer su pojedine općine nekim projektima povezane  – kazao je Hranić.

Koordinacije će, inače, imati svaka dva mjeseca u drugoj općini, kako bi vidjeli probleme na terenu te ih pokušali proslijediti određenim ministarstvima.

Načelnici su se osvrnuli i na moguće ukidanje općina, županija i gradova. Smatraju da takva reforma zahtijeva jednu široku javnu raspravu, u koju bi trebali svi biti uključeni.

– Ne želimo preko noći neke zakone. Ako se to dogodi, moglo bi nestati hrvatskog seljaka u hrvatskom selu – kazao je čelnik udruge Đuro Bukvić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije