BIVŠI ŽUPAN

Damir Dekanić vraća se u Hrvatske šume nakon što je uzrokovao više prometnih nesreća

Vukovar: Župan Damir Dekanić dao je izjavu medijima nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
31.07.2024.
u 12:46

Damir Dekanić je kao župan u središte javnosti došao poslije dvije prometne nesreće u kojima je sudjelovao i u kojima je bio pod utjecajem alkohola

Poslije ostavke koju je podnio na mjesto župana Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić se vratio u Hrvatske šume gdje je i radio prije nego li je izabran za župana. Prema informacijama iz Hrvatskih šuma Dekanić će raditi na random mjestu višeg stručnog suradnika za međunarodnu suradnju u Sektoru za EU projekte i zelenu energiju. Podsjećamo kako je do prošlih lokalnih izbora radio na mjestu voditelja Hrvatskih šuma u Vinkovcima. Inače, U Hrvatskim šumama je zaposlena i Dekanićeva supruga. 

Pojašnjavajući ovu odluku iz Hrvatskih šuma navode kako je Damir Dekanić po struci diplomirani inženjer šumarstva kao i da je prije preuzimanja dužnosti župana bio zaposlenik Hrvatskih šuma te prema propisima ima pravo vratiti se na radno mjesto u tom javnom poduzeću kad prestane obnašati dužnost župana, sukladno čemu je i podnio zahtjev za povratak. 

Damir Dekanić je kao župan u središte javnosti došao poslije dvije prometne nesreće u kojima je sudjelovao i u kojima je bio pod utjecajem alkohola. Poslije prve prometne nesreće koja se dogodila u travnju u Cerni Dekanić je ostao na mjestu župana ali i s kaznenom prijavom radi zlouporabe položaja i ovlasti zbog čega je mjesec dana proveo u Istražnom zatvoru.

U lipnju ove godine Dekanić je sudjelovao u prometnoj nesreći kod Vinkovaca kada je imao 0,84 promila alkohola u krvi. Poslije ove nesreće Dekanić je 20. lipnja, na konferenciji za novinare na kojoj nisu bila dopuštena pitanja novinara, podnio neopozivu ostavku na mjesto župana. Još dok je radio u Hrvatskim šumama Dekanić je sudjelovao i u prometnoj nesreći kada je osobnim automobilom udario u automobil kojim su upravljale časne sestre. Isto tako jedno vrijeme Dekanić je bio i načelnik Općine Andrijaševci.

GALERIJA Potvrđena optužnica protiv Damira Dekanića zbog nesreće koju je pijan prouzročio pa pokušao zataškati

Vukovar: Župan Damir Dekanić dao je izjavu medijima nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao
1/8

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije