ODLUKA DO LJETA

Lorencin ljutit na šefove stranih ureda HTZ-a

Darko Lorencin
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
08.04.2015.
u 07:15

Direktorima se zamjera što nisu bolje reklamirali “Hrvatsku 365”, a ministar im poručuje da nitko nije zaštićen na svojoj poziciji

Pojedinim direktorima inozemnih ureda Hrvatske turističke zajednice ozbiljno se ljulja stolac. Zamjera im se što nisu bolje reklamirali jedan od prvih prioriteta domaćeg turizma, projekt produljenja sezone “Hrvatska 365”. Ministra turizma posebno je naljutilo kada se ispostavilo da za taj projekt, na koji će se u 2015. izravno potrošiti oko šest milijuna kuna, a neizravno puno više, nisu čuli čak ni neki od najvećih europskih turoperatora. Ovaj bi propust direktorskog mjesta mogao koštati i neke od direktora koji su tek lani stupili na tu dužnost.

Pod posebnim su povećalom dva predstavništva u Njemačkoj, ali i neka u zemljama odakle je lani stiglo manje gostiju, poput poljskog. Natječaji za izbor novih direktora, kojima istječe mandat ili ih se želi zamijeniti, bit će raspisan do ljeta.

“I ministar i direktor HTZ-a inzistiraju da 19 predstavništava po svijetu funkcionira besprijekorno. Taj pogon HTZ godišnje stoji oko pet milijuna eura i preskup je da bi se tolerirale i manje pogreške, a kamoli nešto ovako krucijalno”, kaže naš izvor. Sam ministar Lorencin ne potvrđuje niti demantira da će biti smjena i kaže: “Svi direktori imaju još dva-tri mjeseca da se iskažu, ali nitko nije zaštićen. Jedina je zaštita rad.”

>> 'Referendum o nafti i plinu je kao da odlučujemo hoćemo li sijati pšenicu'

>> Nijemci u šoku: Kako mislite imati turizam i platforme

Komentara 5

HR
H.R.T.99
08:31 08.04.2015.

Ako sezona podbaci ministar je već našao žrtveno janje.

DU
Deleted user
09:36 08.04.2015.

Zasticen je jedino Ministar i Direktor HTZ kojeg je doveo te njegovi lizoguzci. Direktor u Poljskoj je koliko znam vec preko desetak godina. A da li ljudi u inozemstvu znaju sto im je ciniti. Jesu li dobili iz Zagreba stoto im treba o programu 365. Ocito uvijek su krivi neki drugi ako ide lose . Toga smo se naslusali za vrijeme Bulica koji je objavljivao samo dobre vijesti a one lose ostavio drugima. Nista novo.

Avatar dmitarX
dmitarX
08:58 08.04.2015.

HTZ ga dođe nešto kao HGK..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije