Bitka za Zagreb

Davor Bernardić ipak ne ide u utrku za prvog čovjeka metropole?

 davor bernardić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
08.02.2017.
u 14:26

Dio vodstva i dalje drži da je najpametnije podržati HNS-ovu Mrak Taritaš, a toj se ideji polako priklanjaju i neki zagrebački SDP-ovci

Otkad je postao šef SDP-a, Davor Bernardić stalno izbjegava jasno kazati ide li ili ne u utrku za Zagreb prebacujući lopticu na gradsku organizaciju kojoj je sam na čelu. Svojim je istupima stvarao privid da još važe odluku upustiti se ili ne u bitku s Bandićem, iako su mu rijetki u stranačkom vrhu takav potez uopće sugerirali.

Svi mu savjetuju isto

I dvojica potpredsjednika stranke, Zlatko Komadina i Rajko Ostojić, više su puta kazali da nisu za takav scenarij. A kako se neslužbeno čuje među zastupnicima SDP-a i članovima Predsjedništva, izgleda da je i sam Bernardić definitivno odustao od te ideje.

– Razgovarali smo i mislim da je definitivno odustao od te ideje – kaže naš sugovornik iz Predsjedništva. Još jedan SDP-ovac iz vodstva kaže da mu je Bernardić kazao kako mu svi s kojima je razgovarao savjetuju da se ne kandidira i da je siguran da je to sada shvatio i sam Bernardić.

– Opcija da Bernardić ide u utrku za Zagreb imala je smisla da se uspio postići dogovor s HNS-om. Ideja je bila da oni podrže našeg predsjednika u toj utrci, a da Anka Mrak Taritaš bude kandidatkinja za dogradonačelnika. Sada kada je jasno da od toga nema ništa, doista nema više nikakvog smisla da se u tu priču gura Bernardića – kaže jedan zagrebački SDP-ovac.

No ako ne ide Bernardić, tko ide? Ovo pitanje još uvijek nema odgovora. Dio vodstva i dalje drži da je najpametnije podržati HNS-ovu Anku Mrak Taritaš, a tom su se razmišljanju počeli priklanjati i neki zagrebački SDP-ovci, svjesni da jakog kandidata nemaju.

Bez jakog kandidata

Rajko Ostojić i Ivo Jelušić, koji su se spominjali kao potencijalni kandidati, nisu za tu opciju, navodno ni Predrag Matić više nije zagrijan, a mladi gradski vijećnik Dominik Etlinger političar je kojeg u zagrebačkom SDP-u žele graditi pa je pitanje treba li ga gurnuti u bitku koju ne može dobiti. Sve se češće u posljednje vrijeme nagađa i s imenom Sandre Švaljek, koju guraju neki zagrebački SDP-ovci, ali toj je opciji većina naših sugovornika nesklona.

– Budem li birao između Švaljek i Mrak Taritaš, onda sam za Anku. Iako znam da bi s HNS-om bilo užasno teško biti na vlasti – kaže jedan zagrebački SDP-ovac.    

>> Predsjednica Grabar-Kitarović na Pantovčaku razgovarala sa šefom SDP-a 

>> Bernardića treba spremati za premijera, a ne gradonačelnika

Komentara 4

Avatar dott980
dott980
14:30 08.02.2017.

evo mi trazimo novog predstavnika stanara, pa nek posalje ponudu

UI
u-inat
14:44 08.02.2017.

Jedino mediji još održavaju Bernardića na " životu ", ali sve teže i teže...

DU
Deleted user
14:39 08.02.2017.

pripremaju ga za budućeg predsjednika hrvatske vlade haahhhhhaaaaaaaahhaaaa mislim bernardića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije