PRESUDA

Demjanjuk osuđen na pet godina zbog pomaganja u holokaustu

dem
afp
VL
Autor
Hrvoje Dečak
12.05.2011.
u 13:23

Optuženik se branio da nije kriv, odnosno da je samo bio njemački zarobljenik

Njemački je sud osudio Ivana Demjanjuka, starog 91 godinu, na pet godina zatvora jer je kao čuvar u nacističkom logoru Sobiboru u Poljskoj za Drugoga svjetskog rata pomogao u ubijanju 28.000 Židova. Tužitelj je tražio šest godina.

Demjanjuk je rođen u Ukrajini, a početkom rata unovačen je u sovjetsku vojsku. Kad su ga zarobili Nijemci, uveli su ga u SS i postavili za logorskog čuvara.

Optuženik se branio da nije kriv, odnosno da je samo bio njemački zarobljenik, dakle, žrtva. Demjanjuk je u pritvoru otkad ga je SAD izručio pretprošle godine.

Ključne riječi

Komentara 31

OB
-obrisani-
19:45 12.05.2011.

U listopadu 1999 australski elektronicki inzinjer Richard Krege u 6 dana je pretrazio Treblinku( svaki pedalj) sa najmodernijim radarom koji se obicno upotrebljava u arheologiji i geologiji . Taj radar je toliko precizan da moze otkriti novcic na 30m dubine,, i moze tocno vidjeti, recimo gdje je vas pradjed iskopao rupu za stup ograde i koliko je rupa duboka bila) Po povratku u Australiju svi podatci su sa komjutera prebaceni na 100 CD i poslati svjetskim institutima. Njegov zakljucak je NEPOBITAN. Nema traga nikakvih masovnih grobnica ni iskopina, TLO JE POTPUNO PRIRODNO, nema traga niti temelja zgrada niti ograde nema traga PEPELU. ( cionisti tvrde kako su Nijemci spalili 6 milijuna tijela posto grobova nema ,toliki broj kostura bi proizveo 15.000 TONA pepela sa ljudskim DNK obiljezjem, cudno zaista kako tog silnog pepela nigdje nema nit su ga saveznici ikad pronasli. Razlog???

OB
-obrisani-
19:47 12.05.2011.

U Kolovozu 2000 Krege ponovo odlazi u Poljsku ovaj puta u drustvu Jurgen Graf-a svicarskog naucenjaka. Ponovo su pregledali radarom Treblinku a potom i Balzak. Zakljucak: Masovne grobnice nisu postojale, nema kostura, nema pepela, nema krematorija, niti u Balzaku. Sadd jos samo treba pregledati one “rovove” u Auschwitzu gdje su benzinom (?!?!) palili 8.000 Zidova na dan.

AG
Agramer198
16:04 12.05.2011.

Trebao bi otići u Haag, tam bi, ak je stvarno kriv kak vele, vjerojatno bio oslobođen jer oni tam daju popust na količinu.. Drugi par rukava je ak nije niš zgrešil. eeee onda ga čeka 50-60 godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije