Španjolska

Jedno dijete poginulo, a deseci ozlijeđenih u 'najgorem nevremenu u 20 godina'

Hailstorm in Catalonia
Foto: TWITTER/@IGNASICORNEY/REUTERS
1/7
31.08.2022.
u 16:57

Društvenim mrežama dijele se brojne slike uništenih krovova, prozora, automobila...

Španjolsku pokrajinu Kataloniju u utorak navečer je pogodilo stravično olujno nevrijeme s tučom promjera i većeg od 10 centimetara. Iako je tuča padala tek 10-ak minuta, ozlijeđeno je više od 40 ljudi, a jedna djevojčica od 20 mjeseci je preminula.

VIDEO: Tuča veličine breskve pogodila grad u Kataloniji, ozlijeđeno je više od 40 ljudi, poginulo dijete

Neimenovanu djevojčicu pogodio je grumen leda u gradu La Bisbal d’Empordà. Odmah je prevezena u bolnicu no preminula je od zadobivenih ozlijeda u srijedu rano ujutro. "Nismo mogli ništa napraviti za nju, bila je to stravična nesreća" rekla je gradonačelnica Carme Vall.

U obraćanju građanima također je izjavila kako nije palo gotovo ništa kiše, samo komadi leda veličine do 11 centimetara. Prema informacijama lokalnog meteorološkog ureda, ovo je bilo najgore nevrijeme u Kataloniji od 2002., prenosi Guardian. Društvenim mrežama dijele se brojne slike uništenih krovova, prozora, automobila...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije