Dvije osobe poginule

Detalji strave u Dugom Selu: Eksplozivnu napravu aktivirao 85-godišnjak

Dvije osobe poginule u eksploziji u Dugom Selu, treća teško ozlijeđena
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
28.08.2023.
u 11:42

Provedenim očevidom potvrđena je sumnja u kazneno djelo Teškog ubojstva 81-godišnjakinje, pokušaja Teškog ubojstva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka

U Dugom Selu, u Zagrebačkoj ulici, došlo je jučer do eksplozije u kojoj su život izgubile dvije osobe, 85-godišnjak i 81-godišnjakinja. Eksplozija se dogodila u prizemlju objekta koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama. Policijska uprava zagrebačka podijelila je danas nove detalje te otkrila kako je očevidom utvrđena sumnja u počinjenje teškog ubojstva, teškog ubojstva u pokušaju i samoubojstva. Naime, policija ističe kako je eksplozivnu napravu, točnije ručnu bombu, aktivirao 85-godišnjak. 

"Jučer, 27. kolovoza oko 13.20 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici u prizemlju kuće, objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, 85-godišnji korisnik smještaja je u kuhinji objekta, aktivirao eksplozivnu napravu (ručnu bombu) dok su se u istoj prostoriji nalazili 81-godišnja korisnica smještaja te 78-godišnji i 79-godišnji korisnik smještaja", navodi PUZ. 

VIDEO Strava u Dugom Selu: U eksploziji poginule dvije osobe, treća teško ozlijeđena

Uslijed eksplozije smrtno su stradali 81-godišnja korisnica smještaja i 85-godišnjak koji je ujedno i aktivirao eksplozivnu napravu. Teško je ozlijeđen 79-godišnjak, a 78-godišnjak nije zadobio ozljede.

"Provedenim očevidom potvrđena je sumnja u kazneno djelo Teškog ubojstva 81-godišnjakinje, pokušaja Teškog ubojstva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka. Liječnička pomoć teško ozlijeđenom 79-godišnjaku pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava. Nastavlja se provođenje kriminalističkog istraživanja", navodi PU zagrebačka. 

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:24 28.08.2023.

Eto ti nase sigurnosti u Hrvatskoj, ovdje i dede bacaju bombe. Čudi me da još nitko nije aktivirao onu rusku raketu viđenu na paradi na Jarunu koju su uvalili Tuđmanu. Nekoga sigurno svrbe prsti da isproba

MA
marijanka
12:14 28.08.2023.

kakav je to staracki dom u kojem sticenici imaju bombe Sigurnost nulaaaaaa.

AR
Archangel711
12:01 28.08.2023.

Deda uzeo viagru a baba nije dala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije