PRIVEDENO 14 NAVIJAČA

Policija: Nije bilo nasilnog ulaska u studentski dom, mladića (20) napale dvije osobe

Foto: PU zagrebačka
1/7
06.12.2021.
u 11:17

Većina navijača privedena je i zbog remećenja javnog reda i mira, a jedan je priveden i zbog pokušaja unošenja pirotehnike i to na vrlo inventivan način

Utakmica između Dinama i Hajduka, koja se u nedjelju igrala na maksimirskom stadionu, imala je kao i obično svoje treće poluvrijeme, koje je rezultiralo privođenjem 14 osoba te pronalaskom 197 baklji koje su bile skrivene unutar stadiona.

Kako je priopćila zagrebačka policija, utakmicu je uživo pratilo 9200 gledatelja, a od tog broja 2250 bili su gostujući navijači. Prije, za vrijeme i poslije utakmice privedeno je 14 osoba u dobi od 19 do 36 godina, a među njima je bio i jedan maloljetnik. Većina navijača privedena je i zbog remećenja javnog reda i mira, a jedan je priveden i zbog pokušaja unošenja pirotehnike i to na vrlo inventivan način. Zavezao ju je i zalijepio ispod odjeće!? 

Zagrebačka policija izvijestila je i o dva izdvojena incidenta. Jedan se dogodio na Kennedyjevu trgu, a drugi u Studentskom domu Stjepan Radić. Što se tiče prvog, negdje oko 15 sati policajci su postupali prema 36-godišnjaku zbog neovlaštene uporabe pirotehničkih sredstava.

U nekom trenutku pojavilo se nekoliko maskiranih muškarca koji su napali i 36-godišnjaka i policajce. Pri tome su oštetili i policijsko vozilo te pobjegli. Jedna policajac lakše je ozlijeđen, a 36-godišnjak teže, a pomoć ime je ukazana u KBC-u Zagreb. Za počiniteljima se traga. 

Nakon utakmice, u 22.05 20-godišnjak se obratio policajcima koji su preventive radi bili raspoređeni oko Studentskog doma Stjepan Radić. Kazao im je da su ga u krugu doma napale dvije osobe koje su ga lakše ozlijedile.

U policiji kažu da se to za sada ne može "nedvojbeno dovesti u vezu s tzv. navijačkim nasiljem“ odnosno s odigravanjem utakmice kao ni s određenom navijačkom skupinom. Kažu i da nije bilo nasilnog ulaska  većeg broja osoba u dom jer su policajci bili preventivno prisutni u blizini i ranije te pratili sva događanja. 

Ključne riječi

Komentara 3

PE
PetiElement
12:34 06.12.2021.

Aha... gdje su sad svi oni kaj su popljuvali BBB... "išli tući jadne studente..bla bla..." da ne velim da sve zakuhaju autori članka ovdje, koji pišu neprovjerene informacije... i, naravno, nikad ne odgovaraju za to....

Avatar Mentat
Mentat
14:53 06.12.2021.

Uglavnom mene su thenovinari, worms, brisali, jer je teško čuti da su napaljeni "događanjem naroda" u otadžbini im, pa lažu željni "događanja navijača" u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije