TRAŽE SE OČEVICI

Još se ne zna tko je izgorio na benzinskoj: Policija objavila detalje strave, koban je bio jedan trenutak

Strava na A1: Automobilom se zabio u benzinsku, jedna osoba poginula
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
04.09.2024.
u 11:14

Utvrđeno je da je za sada nepoznati vozač koji je smrtno stradao osobnim vozilom švedskih nacionalnih registarskih oznaka skrenuo na terminal benzinske postaje i udario u drugo osobno vozilo, a potom od siline udara vozilo se odbilo i udarilo u agregat za točenje goriva

Policija je objavila detalje nesreće koja se dogodila jučer, 3. rujna, na benzinskoj postaji na A1. "U događaju jučer, 3. rujna, oko 17:43 u požaru su potpuno izgorjela tri osobna vozila, dok su tri vozila oštećena. Prema informacijama koje smo dobili iz bolnice, tri osobe su ozlijeđene – jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, jedna osoba je teško ozlijeđena i još jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Policijski službenici Postaje prometne policije Split obavili su očevid na mjestu događaja. Utvrđeno je da je za sada nepoznati vozač, koji je smrtno stradao, osobnim vozilom švedskih nacionalnih registarskih oznaka skrenuo na terminal benzinske postaje i udario u drugo osobno vozilo, a potom od siline udara vozilo se odbilo i udarilo u agregat za točenje goriva. Tijelo je prevezeno na odjel patologije te će biti obavljena obdukcija. O događaju je odmah obaviještena zamjenica općinskog državnog odvjetništva. Općinskom državnom odvjetništvu bit će upućeno posebno izvješće", piše policija.

Podsjetimo, u srijedu u 10:30 liječnici iz KBC-a Split govorili su o stanju ozlijeđenih na odmorištu Mosor Jug kod Omiša. Ondje je naime nepoznati vozač, koji je smrtno stradao, autom švedskih registracija izazvao tešku nesreću, kada se vozilom zabio u agregat za točenje goriva. U požaru koji je izbio tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teško.

"Popodne smo zaprimili tri osobe. Najteže je stradala muška osoba mlađe životne dobi, koja je na Jedinici intenzivnog liječenja i koja se i dalje se nalazi u životnoj opasnosti", kazao je dr. Josip Krnić, pročelnik Hitnog objedinjenog prijama u splitskom KBC-u. "Druga osoba je također hrvatski državljanin, četrdesetak godina. Zaprimljen je s teškim ozljedama, a u ovome trenutku nalazi se izvan životne opasnosti. Zaprimljen je na Klinici za kirurgiju", nastavio je doktor Krnić. Obojica muškaraca imaju teške opekline, pojasnio je.

VEZANI ČLANCI:

Treća ozlijeđena osoba, državljanka Francuske, puštena je na kućnu njegu. "Ona je došla s lakšim tjelesnim ozljedama i nakon kraće obrade puštena je na kućnu njegu. Kod sve tri osobe radi se o opeklinskim ozljedama, a variraju ovisno o postotku zahvaćenosti površine. Samo jedna od njih je u životnoj opasnosti. Radimo sve u našoj moći, pri Klinici za anesteziju, da spasimo osobu." O smrtno stradaloj osobi, vozaču automobila švedskih registracija, nije mogao podijeliti više informacija. "Ta osoba je preminula na licu mjesta, nije dovezena u KBC Split. Za informacije o njemu morat ćete pitati na drugim mjestima, mi ne radimo obdukciju u tim slučajevima", zaključio je doktor Krnić.

Slovenska naftna tvrtka Petrol oglasila se nakon strašnog požara. ''Danas poslijepodne na Petrolovoj benzinskoj postaji Mosor Jug na autocesti A1 došlo je do nesreće u kojoj je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva, što je izazvalo izbijanje vatre. Nadležna tijela trenutačno provode temeljitu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja. Nažalost, u nesreći je jedna osoba izgubila život, a nekoliko ih je ozlijeđeno. U Petrolu izražavamo najdublju sućut obitelji stradale osobe te želimo brz oporavak ozlijeđenima'', navode.

Inače, Policijska uprava splitsko-dalmatinska traži očevice jučerašnjeg događaja na benzinskoj postaji. "U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su prethodile događaju pozivamo očevice da se jave osobno u Postaju prometne policije Split, Put Plokita 81 ili na brojeve telefona 021/ 504-010 i 021/504-036", poručili su.

Strava na A1: Automobilom se zabio u benzinsku, jedna osoba poginula
1/17

Komentara 10

Avatar bender
bender
09:36 04.09.2024.

Radio u Švedskoj, nema šanse da je taj u BMW-u Šveđanin. Oni voze za naše pojmove smiješno oprezno i sporo, točno kolko im piše po ograničenjima. Prije da je vozač u biti putovao doma dalje prema jugu.

JO
Joseph1
11:26 04.09.2024.

Samo da nije terorizam.

DE
Dex
19:03 04.09.2024.

jako dobro se vide tragovi kočenja tog BMWa a s koliko je doletio i uspio normalno proći kroz desni zavoj na ulasku govori i to da je udarivši u drugo vozilo to vozilo odbacio na pumpe ..... dovoljno govori o brzini tog lumena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije