ŽIVOTNO JE UGROŽEN

Ozlijeđeni u požaru na benzinskoj je na intenzivnoj: Turistkinja (37) i Hrvat (43) su van životne opasnosti

Strava na A1: Automobilom se zabio u benzinsku, jedna osoba poginula
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/17
Autori: vecernji.hr, Hina
04.09.2024.
u 00:03

Do požara je došlo na autocesti A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, u utorak oko 18 sati na benzinskoj postaji nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva

Najteže ozlijeđena osoba u požaru u utorak na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor Jug na autocesti A1 kod Omiša i dalje je životno ugrožena, a preostalih dvoje ozlijeđenih su izvan životne opasnosti, izvijestili su iz splitskog KBC-a u utorak kasno navečer. "Najteže ozlijeđeni pacijent smješten je u Jedinici intenzivnog liječenja i dalje je životno ugrožen," rekla je Hini glasnogovornica splitskog KBC-a Kristina Bitanga. Dodala je kako su strana državljanka (1987.) i hrvatski državljanin (1981.) stabilno.

U ovom požaru jedna je osoba smrtno stradala. Do požara je došlo na autocesti A1, na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, u utorak oko 18 sati na benzinskoj postaji nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva.

Iz KBC-a Split potvrdili su ranije kako je svo troje zaprimljenih teško ozlijeđeno, imaju opekotine po tijelu, a jedna je osoba u životnoj opasnosti, rekla je za Večernji list Kristina Bitanga glasnogovornica KBC Split. Očevid nije mogao odmah započeti jer se nisu bili stvorili uvjeti da bi se pristupilo opožarenim vozilima i postaji, potvrdio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Slovenska naftna tvrtka Petrol oglasila se nakon strašnog požara koji se dogodio na jednoj od njihovih benzinskih postaja na jugu Hrvatske. ''Danas poslijepodne na Petrolovoj benzinskoj postaji Mosor Jug na autocesti A1 došlo je do nesreće u kojoj je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva, što je izazvalo izbijanje vatre. Nadležna tijela trenutno provode temeljitu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja. Nažalost, u nesreći je jedna osoba izgubila život, a nekoliko ih je ozlijeđeno. U Petrolu izražavamo najdublju sućut obitelji stradale osobe te želimo brz oporavak ozlijeđenima'', navode u Petrolu.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 1

GO
Godežav
07:56 04.09.2024.

Hrvatski se kaže: "Izvan životne opasnosti".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije