BLIŽI SE NEVRIJEME

DHMZ upalio narančasti alarm za još dvije regije: Prijeti grmljavinsko nevrijeme i tuča

Foto: DHMZ/PIXSELL
1/9
02.08.2024.
u 14:37

Upozorenje za područje Zagreba i Karlovca podignuto je sa žutog na narančasto zbog mogućih grmljavinskih nevremena s tučom.

Kako smo već jutros najavili, danas Hrvatsku očekuje promjena vremena s grmljavinskim nevremenima i obilnim oborinama. Do nedavno je meteoalarm javljao žuti alarm za cijelu Hrvatsku, osim kninske regije za koju nije bilo upozorenja. U većini regija žuti alarm je bio aktivan zbog izraženijih grmljavinskih pljuskova, dok je u Splitu i Dubrovniku bio zbog toplinskog vala.

Situacija se promijenila, te su osječka, gospićka i kninska regija sada pod žutim upozorenjem zbog lokalnih izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, dok je u riječkoj regiji moguća i tuča. Upozorenje za područje Zagreba i Karlovca podignuto je sa žutog na narančasto zbog mogućih grmljavinskih nevremena s tučom. Narančasti alarm ostaje na snazi za splitsku regiju zbog toplinskog vala, dok je dubrovačka regija i dalje pod žutim upozorenjem. "Oblaci zaostali nakon noćašnje kiše i pljuskova s odmiču na istok. Nova runda očekuje nas kasnije poslijepodne i prema kraju dana." javljaju iz DHMZ-a. 

Prema najnovijim meteorološkim prognozama, Hrvatsku u petak i subotu očekuje nestabilno vrijeme, s povremenom mjestimičnom kišom, grmljavinom, pa čak i olujnim nevremenom. Prvi val lošeg vremena zahvatit će većinu unutrašnjosti i sjeverni Jadran, a zatim će se proširiti i na južnije krajeve.

Foto: DHMZ

Očekuje se da će vrućina popustiti, posebice u kopnenim krajevima, gdje će temperature pasti na prosječne za početak kolovoza. Srpanj je bio jedan od najtoplijih mjeseci u povijesti, a ovaj pad temperature će biti dobrodošla promjena. Ipak, od nedjelje nas ponovno očekuje sunčanije vrijeme i porast temperature, s novim valom vrućina sredinom sljedećeg tjedna, prognozira Zoran Vakula za HRT.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije