Incident u dječjem centru

Dijete škarama ubolo drugo dijete u obraz tijekom radionice, roditelji bili u neznanju nekoliko dana

Ilustracija dječjeg vrtića
Luka Stanzl/PIXSELL
14.05.2024.
u 09:44

Dijete je vrlo lako moglo ostati bez oka, a navodno se radilo o velikim metalnim škarama koje nipošto nisu prilagođene djeci

Prema informacijama koje su procurile iz više izvora, krajem prošlog mjeseca dogodila se ozljeda djeteta tijekom kreativne radionice u jednom centru za nezbrinutu djecu, piše 24sata. Dijete je navodno ozlijeđeno škarama te je zbog otvorene rane ispod oka hitno zatražilo medicinsku pomoć, završivši na Hitnom prijemu radi šivanja. Ovaj slučaj dolazi nakon nedavnog incidenta koji je uzdrmao javnost, kada je jedna od odgojiteljica izgubila kontrolu nad djecom te ih neprimjereno vikala i psovala, što je rezultiralo plačem i vrištanjem najmlađih. 

Dijete je vrlo lako moglo ostati bez oka, a navodno se radilo o velikim metalnim škarama koje nipošto nisu prilagođene djeci. Ozlijeđeno dijete ima pet godina te se neslužbeno doznaje kako Centar nije odmah obavijestio roditelje o incidentu već su oni to saznali nekoliko dana nakon kada su došli u posjetu.

"Tijekom provođenja aktivnosti slobodnog vremena, kreativne radionice s djecom, jedno je dijete dječjim škarama nehotice slučajno ozlijedilo drugo dijete, a s djecom su u tom trenutku bile odgojiteljice. Dijete je u pratnji odgojiteljice i medicinske sestre odmah odvedeno liječniku, rana je sanirana i dijete se vratilo u Centar" rekli su iz doma za 24 sata. Naime, objasnili su kako je dijete zadobilo manju ozljedu koja je uredno zarasla te kako je roditelje o incidentu obavijestio nadležni Područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad. 

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA Ovo je 10 znakova da patite od ADHD-a, a da toga uopće niste svjesni

Ilustracija dječjeg vrtića
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije