Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI PRESUDE

Direktoru dali otkaz jer je bio u vezi s tajnicom. Sada ga moraju vratiti

pixabay
12.02.2024.
u 11:17

Što se tiče veze, tvrtka smatra kako je time ''počinio višestruku grubu povredu radnih obveza'' jer je bio u odnosu sa sebi podređenom radnicom

Jedna popularna farmaceutska kompanija morat će svog zaposlenika vratiti na radno mjesto, pokaže li se presuda sa zagrebačkog suda pravomoćnom, nakon što mu je uručila izvanredan otkaz. Direktor u toj tvrtki dobio je otkaz nakon što se otkrilo kako je bio u romantičnoj vezi sa tajnicom, a uz to je i bio u grupama na Whatsappu i Viberu u kojima su se razmijenjivale informacije. 

Što se tiče poruka, navodi Danica.hr presudu sa suda, tvrtka je otkrila kako je više zaposlenika prodajnih i marketinških timova sudjelovalo u odabiru zdravstvenih djelatnika koji su prisustvovali na edukacijama. Direktor se pak branio kako on sam nije kreirao grupu niti je aktivno sudjelovao, a jednu grupu kreirala je i njemu nadređena osoba iz Europe. 

Što se tiče veze, tvrtka smatra kako je time ''počinio višestruku grubu povredu radnih obveza'' jer je bio u odnosu sa sebi podređenom radnicom te je zbog toga bio u potencijalnom sukobu interesa. Nadređeni menadžer iz Europe svjedočio je na sudu te komentirao cijeli slučaj.

- Radilo se o bliskom odnosu direktora u Hrvatskoj s njemu podređenom osobom, što se ne može shvatiti kao sukob interesa, već je sukob interesa kad netko od familije radi kod dobavljača ili kupca. Tijekom svog rada u 26 godina nisam čuo niti doživio da bi netko od zaposlenih dobio otkaz zbog bliskog odnosa. Ja sam, inače, bio obaviješten o bliskom odnosu direktora i njemu podređene zaposlenice, ali to za mene nije bilo neuobičajeno i takva obavijest uvijek je bila u usmenoj formi. To je bila gotova priča i nisam više imao ikakvih obaveza to prijavljivati dalje - objasnio je.

POVEZANI ČLANCI:

Zbog cijele situacije sud je presudio u direktorovu korist te ga tvrtka mora vratiti na posao u roku od 15 dana, na što se očekuje žalba tvrtke.

>> VIDEO Tko je ubojica Anđele Bešlić koji izlazi na slobodu?  Bio je ugledni obiteljski čovjek, a iz straha od osvete priznao je zločin

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Nemanadimak
13:51 12.02.2024.

Nevjerojatno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije