Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nelojalni konkurenti

Divlji taksisti mi pred nosom otimaju putnike i uništavaju me

taksi
08.10.2010.
u 17:26

Zapisao sam registracije 21 automobila, nekih i sa srbijanskim oznakama, koji taksiraju bez dozvole i predao ih inspektoratu, kaže Vukovarac Ante Alandžak

Doveden sam pred zid i više ne znam kako ću dalje. Učinio sam sve što sam mogao, a sada tražim da se zaštiti mene, ali državu od rada na crno – očajan je Anto Alandžak, jedini vukovarski registrirani taksist kojemu nelojalna konkurencija svojom cijenom uništava posao.

 

Varaju državu!

 

Alandžak je taksi tvrtku registrirao početkom rujna, ali u mjesec dana zbog divljih taksista koji ispred njega, ali i redovitih autobusnih linija, kupe i odvode putnike, jedva uspije zaraditi 50 kuna dnevno. - Divlji taksisti se okupljaju na autobusnom kolodvoru i stajalištima i idu ispred mene i gradskih autobusa i jednostavno odvlače putnike. Ne pomaže niti što su moje cijene vjerojatno među najnižim taksi cijenama u Hrvatskoj – ističe Alandžak. Pokazuje nam i popis 21 registracije automobila koji svakodnevno taksiraju i otimaju mu putnike, a koji je predao i u inspektorat. - To je samo dio njih jer koliko mi je rečeno na području Vukovara djeluje 70-ak divljih taksista. Među njima nekoliko je i automobila sa srbijanskim registracijskim oznakama. Za razliku od mene oni ne plaćaju ni porez niti bilo kakva druga davanja prema državi – kaže Alandžak.

 

Policija je nemoćna

 

Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela kaže da se radi o starome problemu Vukovara, ali da je policija nemoćna da ga riješi. - U ovome slučaju policija može samo asistirati pri radi inspektora cestovnoga prometa, odnosno, da zaustavimo promet, a da inspektori kontroliraju vozila. Vozača možemo kazniti samo ukoliko načini neki prekršaj dok prema putnicima nemamo nikakve ovlasti – rekao je Žgela. Policajci kažu da se putnici i divlji taksista dogovore prije vožnje tako da su svi oni prilikom zaustavljanja prijatelji ili obitelj što također onemogućava postupanje. – Ne postoji zakon po kojem se može zabraniti prijevoz putnika u vozilu ili ograničavati njihov broj u nekom vozilu – zaključio je Žgela.

Ključne riječi

Komentara 3

MU
mungi
03:28 09.10.2010.

Policija je nemocna??? Neka si lijepo Policajac sjedne u takav Taxi i neka se dogovori sa vozacem o cijeni i to je to.

AM
amater23
00:59 10.10.2010.

Ovaj Ante sumom dok svi idu drumom, placaj ante porez, mozda ti se neko zahvali za to

HE
Heracle
13:37 11.10.2010.

Trebao je on poslati inspekciju u policiju. Svi koji su upućeni, znaju da su Vukovarska i Vinkovačka policija obični traljavci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije