Pobuna

"Djeca satima čekaju na školski autobus i stoje cijelim putem"

Učenici u Popovači čekaju školski prijevoz satima na zimi
Zlatko Putar/VLM
25.10.2011.
u 11:09

Iz Županije kažu kako je prijevoz organiziran kao i drugdje te da čekati mogu u školi i knjižnici

Roditelji djece OŠ Popovača iz Strušca, Osekova i Potoka požalili su nam se kako im djeca moraju stajati u školskom autobusu dok ih vozi u školu i iz škole jer nema dovoljno mjesta za sjedenje, a prema zakonu bi svi morali sjediti i biti vezani pojasevima.

– Također djeca moraju čekati autobus po dva, tri sata pred školom ili lutaju Popovačom kada imaju manje sati, a to će uskoro biti noću i zabrinute smo za djecu. kazuju nam Sandra Cvetić iz Potoka i Mirela Kosić iz Strušca koje su organizirale i potpisivanje peticije roditelja koju će uručiti nadležnima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ne moraju djeca "lutati"

U Županiji nam kazuju kako nažalost, nigdje i nitko još nije u ovakvoj ekonomskoj situaciji da može osigurati prijevoz učenicima kući nakon završenog četvrtog ili petog školskog sata. Također je u dopisu iz Županije rečeno kako učenici koji imaju manji broj sati i koji čekaju na prijevoz ne trebaju "lutati" Popovačom jer su im na raspolaganju prostori školske blagovaonice i knjižnice gdje mogu čekati, čitati, pisati i učiti. "U vezi sa stajanjem u školskom autobusu, kada učenici putuju u školu i kući, u pravilu svi učenici imaju svoje mjesto i sjede. Nažalost, u izvanrednim situacijama, kada je prijevoznik prisiljen zamijeniti autobus i kada pošalje manji autobus, nekoliko učenika mora stajati do prvih izlaznih postaja." - proučili su iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije koji su razgovarali s prijevoznikom, te i pismeno zahtijevali da se to više ne događa.

Uvijek je pretrpano

Međutim ,po riječima učenika i roditelja s kojima smo razgovarali, ove tvrdnje nisu potpuno točne jer, kako kažu, autobus je uvijek normalne veličine i pretrpan pa velik broj djece svaki put stoji što je u vožnji vrlo opasno. Također, ističu, Osnovna škola Lekenik ima organizirani prijevoz djece kući iz škole u dva navrata tako da one s manjim brojem sati odvoze ranije, pa smatraju da nema razloga da se takav prijevoz ne osigura i u Popovači.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije