Neusvajanje financijskog izvješća

Dječji vrtić Vukovar 2. dodatno posvađao vukovarske političare

srđan milaković
Foto: Branimir Bradarić
01.03.2016.
u 15:33

- Ne znam što se krije iza ove odluke, odnosno, radi li se o pokušaju ukidanja ustanove koju polaze najvećim dijelom djeca srpske nacionalnosti, želja za kadroviranjem i smjenom čelnih ljudi, kazao je na konferenciji za novinare dogradonačelnik Vukovara Srđan Milaković

Neusvajanje financijskog izvješća Dječjeg vrtića Vukovar 2. na ovotjednoj sjednici Gradskoga vijeća rezultirao je novim političkim sukobom političkih stranaka u Vukovaru i međusobnim prozivkama političara.

- Ne znam što se krije iza ove odluke, odnosno, radi li se o pokušaju ukidanja ustanove koju polaze najvećim dijelom djeca srpske nacionalnosti, želja za kadroviranjem i smjenom čelnih ljudi. Možda je i to neki vid pritiska nakon moje nedavne konferencije za novinare na kojoj sam govorio o pravima koja su uskraćena Srbima u Vukovaru. Na isti način se radilo i kod ukidanja drugih prava koja su zajamčena pripadnicima srpske nacionalne manjine, a koja su ukinuta jer se nema novca - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske manjine Srđan Milaković.

Dodao je i kako je nekima cilj stvoriti ovisnu ustanovu te da se ustanova stavlja u neravnopravan položaj.

Neusvajanje financijskog izvješća rezultiralo je i napuštanjem sjednice Gradskoga vijeća od strane članova SDSS-a koji su u priopćenju naveli kako je ovakva odluka većine donesena bez ikakve valjane i suvisle argumentacije i primjenom dvostrukih standarda.

- Ističemo da je i Dječji vrtić Vukovar 1 poslovnu godinu završio s financijskim gubitkom i pored toga što mu je iz gradskog proračuna prethodno isplaćeno 90 posto sredstava, dok je Dječjem vrtiću Vukovar 2 isplaćeno svega 67 posto proračunskih sredstava, navode iz SDSS-a.

Istim povodom dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček (HKS) kazao je kako nema govora o ukidanju Dječjeg vrtića Vukovar 2. niti se o tome razmišlja, nego da je osnovni razlog neusvajanja izvješća činjenica da u radu vrtića postoji niz nepravilnosti.

- Zbog svega toga u vrtiću je policija i DORH, a i revizija provjerava knjige poslovanja od svibnja prošle godine. Činjenica je da Grad Vukovar iz godine u godinu uz redovita sredstva uplaćuje i dodatnih 300-500 tisuća kuna kako bi se anulirali gubitci - rekao je Pavliček.

Reagirala je i vukovarska podružnica Srpske narodne stranke (SNS) odakle navode da su poneki vijećnici SDSS-a, ujedno i članovi Upravnog vijeća, davatelji i usluga vrtiću te ne začuđuje gorljiva obrana neobranjivog u pokušaju, motiviranog samo i isključivo financijskom koristi.

- Opstojnost vrtića ugrožena je samo i isključivo dok je sitno politikanstvo pojedinaca involvirano u rad institucije - ističu iz SNS-a.

Iz vukovarskog HDZ-a tvrde da se radi o medijskom manipuliranju te da je u iznesenom financijskom izvješću vidljiv očit nesrazmjer prihoda i rashoda.

- Neadekvatnim planiranjem troškova u odnosu na broj upisane djece i predviđene prihode,ustanova je svaki mjesec ostvarivala gubitke koji su se umnožavali i na godišnjoj razini iznosili i do pola milijuna kuna, a koje je tada rebalansom proračuna morao nadoknaditi Grad Vukovar, kako bi ustanova ispunila svoje obveze prema djelatnicima, dobavljačima i vjerovnicima, stoji u priopćenju HDZ-a. 

>>Vijećnike SDSS-a plaši predškolski odgoj na srpskom jeziku

>>U prosvjed ide i Dječji vrtić Vukovar 2

Komentara 3

ŠU
šumadija
16:14 01.03.2016.

Umesto da uce decu na razicitost i toleranciju ovi nazovi politicari ih truju od malena,pa se cudimo zasto je srbin napao hrvata ili hrvst srbina. Jad i beda a kad se ugase kamere zajedno na rostilj i špricer.

Avatar kravata
kravata
17:33 01.03.2016.

Jucer je vukovar posjetio poglavnik sdss i danas vec problemi u javnosti.

MI
Mimizo
22:46 01.03.2016.

pa ni jedna nacionalna manjina u hrvatskoj ne pravi probleme i nije ugrožena osim srpske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije