Borba za djecu

Djecu dodijelili nasilnom ocu koji im je majku istjerao iz kuće

'sigurna....sla...slavonski brod...261108... nasilje Photo: Ivica Galovic/Vecernji list'
Ivica Galović/PIXSELL
19.02.2013.
u 14:39

Prijavila sam ga za zanemarivanje djece, ali se ništa nije promijenilo. I ranije, dok me tukao, prijavila bih ga, ali bi dobio uvjetnu ili novčanu kaznu – kaže majka koja želi živjeti sa svojom djecom

Slavonka iz jednog mjesta na istoku Slavonije bezuspješno pokušava vratiti svoju djecu, sina (13) i blizance (8), koji su nakon rastave braka dodijeljeni suprugu koji ju je često tukao, ponižavao, a na posljetku i izbacio iz kuće.

– Sve je počelo 2006. kada me počeo tuči i to pred djecom, a u srpnju 2010. izbacio me iz kuće koju smo zajedno stekli. Povela sam starijeg sina i vratila se roditeljima, a blizanci su ostali kod njega. Sud je dodijelio djecu njemu jer je bio zaposlen i imao je adekvatan smještaj za djecu u kući koju smo skupa napravili i iz koje me je istjerao. Kada sam radila, redovito sam plaćala alimentaciju, ali kada sam ostala bez posla, nisam mogla platiti, pa me uz svu moju nesreću terete da platim 4 600 kuna. Ne znam što više raditi i kome se obratiti. Imam pravo biti s djecom dva vikenda mjesečno, ali im je zabranio da dolaze kod mene pa ih nisam vidjela od lipnja prošle godine – očajna je naša sugovornica.

Brine se za djecu jer je stariji sin popustio u školi i ima 69 neopravdanih sati jer, kako kaže majka, o njemu otac, koji je u međuvremenu doveo drugu ženu, slabo skrbi. Kaže kako bivši suprug dolazi pred kuću njenih roditelja i prijeti da će im baciti bombu, a bivšoj supruzi poručuje da će je "pojesti mrak".

– Prijavila sam ga za zanemarivanje djece, ali ništa se nije promijenilo. I ranije, dok me tukao, prijavila bih ga, ali bi dobio uvjetnu ili novčanu kaznu – kaže majka koja želi živjeti sa svojom djecom. Ravnateljica vinkovačkog Centra za socijalnu skrb Milica Benić kaže da su djeca dodijeljena ocu jer je tada, kada su Centar i sud odlučivali, otac pružao djeci bolje uvjete.

– S tim se složila i majka jer tada je bila bez posla, a njeni roditelji nisu mogli osigurati za nju i troje djece adekvatan smještaj. Riječ je o konfliktnom razvodu i socijalna radnica je obavila nadzor u obitelji i tako je odlučeno. No, majka može u svakom trenutku zatražiti promjenu odluke, a Centar i sud načinit će procjenu i odluka se može promijeniti ako je to na dobrobit djece – kaže ravnateljica Milica Benić.

>>Majka: Policajci su me držali dok je otimao djecu!

Komentara 11

Avatar nekakav
nekakav
17:08 19.02.2013.

kakav je to članak bez izjave oca?! u utrci za senzacijama zaboravilo se na vjerodostojnost informacija koje plasirate. kao u onom vicu kako vojniku reći da mu je umrla majka 'imaš oca, imam, imaš brata, imam, imaš sestru, imam, imaš majku, imam, e nemaš više majke!'

NI
nikolicaprikolica
15:50 19.02.2013.

Ne znam da li se odnosi na istu priču no nedavno je bio članak u novinama gdje je majka ocrnila bivšeg muža i centar, a onda se ispostavilo da je majka ostavila sve i otišla s likom kojeg je upoznala na facebooku, a zatim se poželjela vratiti pa je prozvala javno oca da ih tuče i sl ... mislim ima svakavih sudbina, ali i svakakvih ljudi...

VM
vms
15:22 19.02.2013.

bitno da policijska bagra slavi promaknuća uz striptizete i potoke alkohola a kad treba zaštititi slabije onda ih nema.i onda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije