Ogorčeni roditelji:

Djecu više nećemo puštati u školu u kojoj se smrzavaju!

'SLAVONIJA  29.10.2012. VUKOVAR - zimi se u ucionicama Tehnicke skole moze boraviti samo ukoliko ste obuceni u jakne, sa kapama i salovima na sebi Branimir Bradaric/Vecernji list'
'Branimir Bradaric/Vecernji list'
30.10.2012.
u 08:41

Dom je star 70-ak godina, stropovi otpadaju, instalacije su neispravne...

Zabrinuti za sigurnost i zdravlje svoje djece, roditelji učenika koji pohađaju Tehničku školu Nikola Tesla u Vukovaru potpisuju peticiju kojom traže da se ta škola što prije obnovi i omoguće učenicima uvjeti za normalan rad.

Jedan zahod na 500 đaka

Ogorčeni roditelji kažu da su prisiljeni tako reagirati jer mjerodavna ministarstva i institucije ne čine ništa da se problem riješi.

– Djeca sjede u učionicama u zimskim jaknama i s kapama i šalovima. Moraju jer je temperatura u učionici 5-6 Celzijevih stupnjeva. U hodnicima je i hladnije. Mnoga su se djeca razboljela, kao i profesori, a to nikoga ne zabrinjava?! Pa nije škola neki spomenik da se obnova može čekati godinu ili dvije. Ovdje se radi o djeci – kaže Dragana Đorđević, predsjednica Vijeća roditelja škole.

Obnova Tehničke škole počela je prije 2010., poslije više godina provedenih u školi koja se doslovno raspadala. Planirano je da se učenici, dok traje obnova, presele u obližnji Radnički dom, sagrađen prije Drugog svjetskog rata. No u Radničkom domu dijelovi stropova otpadaju, krov prokišnjava, nema grijanja pa se učenici smrzavaju, prozori su zakovani, kabineti neuređeni, jedan je zahod na više od 400 učenika...

– Strahujemo da im se nešto ne dogodi jer su i električne instalacije neispravne. Pitam se tko će onda biti kriv. Zato mnogi roditelji djeci neće dopustiti da hladnih zimskih dana odlaze u školu – ističe D. Đorđević.

Ravnatelj škole Đorđe Lukić kaže kako o peticiji roditelja malo zna, ali da zna da su radovi na škole stali i da će i ovu zimu biti prisiljeni provesti u Radničkom domu. Iz Ministarstva i mjerodavnih institucija, napominje, ne dobiva nikakve informacije i odgovore na upite koje šalje.

‘Gospodine ministre!’

Nedavno se i prof. Lilijana Radobuljac na Facebooku obratila ministru Branku Grčiću. Na pitanje kad će napokon biti obnovljena njihova škola nije dobila odgovor.

– Gospodine Grčiću, što je s Tehničkom školom Nikola Tesla? Treću zimu smo u groznim uvjetima, smrzavamo se, na -15 grijemo se običnim kaloriferima, građevinska tvrtka koja obnavlja našu školu otišla je u stečaj, 500 učenika koristi se jednim zahodom, Radnički dom u kojem smo prepun je miševa i golubova... I nitko nikad nije obišao ovu djecu i zahvalio im što su preživjeli, što su uspješni, a nose tako jadne uspomene iz srednjoškolskih dana – napisala je L. Radobuljac.

Učenici i profesori uglas kažu da ih još više boli šutnja odgovornih i što im nitko nije došao i rekao zašto sve stoji.

Komentara 16

ČV
čarli vuk
09:04 30.10.2012.

koji spin..u istoj situaciji je bila jedna škola u Osijeku..ravnatelj koji uzgred ima fakultet za razliku od ravnatelja Đorđeta Lukića napravio je projekt i aplicirao za novce iz EU fondova..škola je obnovljena...zašto ovdje se ništa ne poduzima izgleda da ravnatelj koji je instaliran preko SDSS pokušava izboriti koji glas za svoju stranku..pozz iz Vukovara

OB
-obrisani-
09:10 30.10.2012.

Kad ministar obrazovanja Jovanovic ne vodi brigu o cijelom skolstvu Hrvatske , djeci ,nece ni drugi.. Nece ni nas gradonacelnik,pitam se zasto je gradonacelnik.samo da ga se tako zove.. Ma da sad je vise u saboru (SDP-ovac ) nego uu Vukovaru,saborska placa mu je veca nego ona koju dobije od grada Vukovara... Zato ga manje vise nije ni briga za grad,skole,djecu.. Dragi moji Vukovarci,nedajte se ne saljite svoju djecu vise u skolu dok se ne nadje rijesenje.. Moj necak vise nece ici.(jedan je od ovih na slici )

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:50 30.10.2012.

Hm Vukovar će, nažalost, uvijek biti Vukovar. Tamo su svi izgubili. I oni koji su pobijedili i oni koji su izgubili. Više ni ne znaš koji su koji, a svi pate. Ali tako to ide. Ni u Alamu nije bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije