Mrakužić izrazio žaljenje

Dm komentirao uhićenog šefa Uprave: 'Možemo potvrditi privatni incident'

Zagreb: Direktor DM-a Mirko Mrakuži? (arhiva)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
25.09.2024.
u 14:26

Nitko od mjerodavnih nije decidirano potvrdio ni opovrgnuo hoće li Mrakužić odstupiti s dužnosti ili će biti smijenjen, ili pak ostaje na dužnosti do daljega

Dugogodišnji predsjednik Uprave hrvatskoga dm-a Mirko Mrakužić (58) završio je jučer u istražnom zatvoru jer ga policija sumnjiči da je tijekom vikenda, točnije u subotu pola sata poslije ponoći, napao palicom za bejzbol 36-godišnjeg trenera. Uz to, navodno je prijetio muškarcu kuhinjskim nožem, fizički ga napao te mu razbio automobil. Povod incidentu su, neslužbeno doznajemo, poruke koje je 36-godišnjak slao Mrakužićevoj supruzi.

Na Večernjakov upit za komentar slučaja te kakve će biti posljedice za čelnog čovjeka dm-a Hrvatska, Ivan Horvat, voditelj marketinga i OCR-a dm-a za regiju Adria, kazao je samo da mogu potvrditi da je njihov direktor tijekom vikenda bio uključen u privatni incident. "Molimo za razumijevanje što ne možemo dati daljnje izjave jer događaj nije povezan s poslovanjem dm-a. Od prvog dana našeg poslovanja u Hrvatskoj dm djeluje kao uzoran član poslovne, ali i šire zajednice, čiji razvoj i boljitak kontinuirano podržavamo. Tijekom gotovo 30 godina postali smo omiljenija drogerija i jedan od najpoželjnijih poslodavaca. Naši djelatnici i kupci su nam na prvom mjestu te, s njihovim potrebama na umu, dm nastavlja poslovati pod vodstvom ostalih dugogodišnjih prokurista i članova uprave", izjavio je Horvat. Nitko od mjerodavnih nije decidirano potvrdio ni opovrgnuo hoće li Mrakužić odstupiti s dužnosti ili će biti smijenjen, ili pak ostaje na dužnosti do daljega. 

Ranije je zagrebačka policija potvrdila, ne navodeći identitet, da je provela kriminalističko istraživanje te da je utvrđeno kako je 58-godišnjak počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari, pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje. Policija je napadača privela te ga predala pritvorskom nadzorniku, a potom je slučaj predan Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

VEZANI ČLANCI:

Prema informacijama do kojih je došao Večernji list, do sukoba je došlo zbog poruke koju je 36-godišnji trener poslao Mrakužićevoj izvanbračnoj supruzi, tražeći da se sastanu. Trener je navodno čak došao pred kuću Mrakužića i supruge, nakon čega je šef hrvatskog dm-a izašao i krenuo u pohod. Na sudu je, neslužbeno doznajemo, izrazio žaljenje zbog svojih postupaka i poručio da je svjestan da je pretjerao. Objasnio je da je bio u šoku kada je doznao da je trener došao pred njegovu kuću i da nije mogao vjerovati da je muškarac ustrajao na sastanku s njegovom suprugom. 

Podsjetimo, Večernji list javio se zagrebačkoj policiji, koja je potvrdila incident, ali ne i identitet napadača. "U subotu, 21. rujna, oko 00:30, oštećeni 36-godišnjak po prethodnom dogovoru došao je osobnim vozilom u Bosansku ulicu kako bi se našao s 47-godišnjom poznanicom, no tada je vozilu pristupio 58-godišnjak i tupim predmetom oštetio vozilo, a potom ozlijedio 36-godišnjaka.

Oštećenom je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je tijekom opisanog događaja zadobio lake tjelesne ozljede. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su da je 58-godišnjak počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari, teška tjelesne ozljede u pokušaju i prijetnje, nakon čega je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu", odgovorila nam je PU zagrebačka.

FOTO Ovo je najveće umjetno jezero u Hrvatskoj: Upravo je ispražnjeno, pogledajte što se skriva ispod površine

Zagreb: Direktor DM-a Mirko Mrakuži? (arhiva)
1/28

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Urban Fox
Urban Fox
16:03 25.09.2024.

Kaj je to ipak ‘izvanbračna supruga’ ???

DA
darko122
15:02 25.09.2024.

Nije joj išlo u glavu na treninzima, pa je trener uveo dopunsku nastavu, možda negdje dugdje ide lakše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije