Mirko Mrakužić (58)

Šef hrvatskog dm-a završio u zatvoru: Čovjeka napao palicom i razbio mu auto, prijetio mu i nožem?

Zagreb: Konferencija HGK Održiva trgovina - Mijenjamo budućnost sada, panel "Aktualno u trgovini"
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
25.09.2024.
u 10:39

Zagrebačka policija potvrdila je, ne navodeći identitet, da je provela kriminalističko istraživanje te da je utvrđeno kako je 58-godišnjak počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari, pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje.

Dugogodišnji predsjednik Uprave hrvatskoga DM-a Mirko Mrakužić (58) navodno je završio jučer u istražnom zatvoru jer ga policija sumnjiči da je tijekom vikenda, točnije u subotu pola sata nakon ponoći, napao palicom za bejzbol 36-godišnjeg poznanika. Uz to, navodno je prijetio muškarcu kuhinjskim nožem, fizički ga napao te mu razbio automobil.

Zagrebačka policija potvrdila je, ne navodeći identitet, da je provela kriminalističko istraživanje te da je utvrđeno kako je 58-godišnjak počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari, pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje. Policija je napadača privela te ga predala pritvorskom nadzorniku, a potom je slučaj predan Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Zagreb: Konferencija HGK Održiva trgovina - Mijenjamo budućnost sada, panel "Aktualno u trgovini"
1/4

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, osumnjičeni je upravo Mrakužić, čelni čovjek DM-a, koji je kobne večeri prišao vozilu u kojem je bio 36-godišnjak i počeo udarati bejzbol-palicom po vozilu i prijetiti muškarcu. Nakon što je razbio staklo automobila, nastavio je napad palicom, prijeteći smrću. Također je, prema navodima, posegnuo za kuhinjskim nožem i dodatno zastrašivao 36-godišnjaka, koji je na kraju zadobio lakše tjelesne ozljede.

Mrakužić je nakon prijave policiji brzo uhićen, a tužiteljstvo je predložilo jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog te je Mrakužić smješten u zatvor u Remetincu na 30 dana. DM-drogerie markt d.o.o., na čijem je čelu Mrakužić od osnivanja 1996. godine, za sada nije dao komentar na uhićenje.

VEZANI ČLANCI:

Večernji list javio se zagrebačkoj policiji, koja je potvrdila incident, ali ne i identitet napadača. "U subotu, 21. rujna, oko 00:30, oštećeni 36-godišnjak po prethodnom dogovoru došao je osobnim vozilom u Bosansku ulicu kako bi se našao s 47-godišnjom poznanicom, no tada je vozilu pristupio 58-godišnjak i tupim predmetom oštetio vozilo, a potom ozlijedio 36-godišnjaka.

Oštećenom je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je tijekom opisanog događaja zadobio lake tjelesne ozljede. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su da je 58-godišnjak počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari, teška tjelesne ozljede u pokušaju i prijetnje, nakon čega je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu", odgovorila nam je PU zagrebačka.

FOTO Ovo je najveće umjetno jezero u Hrvatskoj: Upravo je ispražnjeno, pogledajte što se skriva ispod površine

Zagreb: Konferencija HGK Održiva trgovina - Mijenjamo budućnost sada, panel "Aktualno u trgovini"
1/28

Ključne riječi

Komentara 7

KO
Kobilak2
10:52 25.09.2024.

Nisam neki tip od klađenja ali da imam viška novca dio bi stavio na to da je 47-godišnja poznanica ustvari žena/partnerica od privedenog. Sve mi ovo miriše na Zenica blues

Avatar mrIvan
mrIvan
11:19 25.09.2024.

Čovjek upao u trokut pa se iznervirao. Šteta. Sad će biti "tu sam čovjek, tu udaram"...

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:48 25.09.2024.

Zbog čega, ne zna se. Ako nije imao nekog razloga, ovaj će ga tužiti jer je pun ko brod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije