ZBOG IZJAVA O SREBRENICI

Dnevni avaz: Tužiteljstvo BiH provjerava kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića

Obilježavanje 28. godišnjice oslobođenja Kupresa
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
04.11.2022.
u 22:28

Milanović je kasnije rekao da nije istina da je negirao genocid, koji je nazvao "političkom metrikom".

Tužiteljstvo BiH provjerava kaznenu prijavu protiv predsjednika Zorana Milanovića, a koja se tiče negiranja genocida u Srebrenici. "Predmet je u obradi, više informacija ne možemo dati" rekli su iz BiH tužiteljstva za Dnevni Avaz.

Kaznena prijava protiv predsjednika Milanovića podnesena je krajem prošle godine zbog "grubog umanjivanja zločina genocida u Srebrenici" koji je srpska vojska počinila u srpnju 1955. godine.

"Postoje genocidi i genocidi. Postoji genocid nad židovskim narodima, u Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno jedan događaj definiran kao genocid, a genocid ima vrlo širok raspon, postoji genocid u Drugom svjetskom ratu, postoji Jasenovac… Nije sve isto, kao što ni svaka žrtva nije ista. Najbolje je reći da je sve isto. Nije“, sporna je izjava predsjednika Milanovića 6. prosinca prošle godine zbog koje je podnesena prijava.

Milanović je kasnije rekao da nije istina da je negirao genocid, koji je nazvao "političkom metrikom".

Komentara 18

ZA
zagi101
00:16 05.11.2022.

on ili Mesić ne znam koji je gori

Avatar mustafa2
mustafa2
01:03 05.11.2022.

jel to slucajni predsjednik koji je uz diktatora erdogana otvorio novu dzamiju u sisku i koja je dobila ime po diktatoru erdoganu. erdogan je demokrat koji je rekao: “Demokracija je samo vlak u koji se ukrcamo dok ne stignemo do cilja. Džamije su naše vojarne, minareti su naši bajuneti, kupole su naše kacige, a vjernici su naši vojnici.”

DU
Deleted user
22:59 04.11.2022.

Jel to ti i drug Dodik skupa dobijate izgon iz Bosne 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije