Promjenjivo vrijeme

Do sredine tjedna sunčano, a potom novo pogoršanje

kiša, sunce
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
25.08.2014.
u 11:43

Sutra će u Hrvatskoj prevladavati djelomično sunčano i toplije uz južinu

Čini se da ovog ljeta stvarno nema trajne stabilizacije vremena. Baš kad se na meteorološkim kartama pojavi nada da ćemo imati nekoliko lijepih sunčanih i toplih dana, dojuri nova atmosferska fronta s kojom se vrijeme opet pokvari. Tako će biti i u sljedećih sedam dana, osim u Dalmaciji u kojoj će ljeto ipak biti prisutnije nego u ostalim dijelovima Hrvatske gdje imamo ritam: dan-dva dobro pa dan-dva promjenjivo, javlja Crometeo.hr. Cijelo razdoblje je relativno svježe uz temperaturu malo nižu od normale za kolovoz, no u Dalmaciji kraj kolovoza obilježit će pravo ljeto!

Sutra će u Hrvatskoj prevladavati djelomično sunčano i toplije uz južinu. Tijekom dana naoblačenje u Gorskom kotaru uz ponegdje malo kiše, a krajem dana naoblaka će se širiti i na Liku i sjeverozapadne krajeve. Zapuhat će povremeno umjeren južni i jugozapadni vjetar. Jutro prohladno uz moguću maglu, a popodnevna temperatura između 25 i 29 Celzijevih stupnjeva.

Srijeda će u kopnenoj Hrvatskoj ponovno biti lošija. Dosta oblaka, a mjestimice može biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Moguća su i kraća sunčana razdoblja. U početku toplo i pomalo sparno, ali bi prema kraju dana opet bilo sve hladnije… Dakle, čini se da sredina tjedna baš i neće biti kao stvorena za boravak na otvorenom. Imajte na umu da je velika šansa za kišu ili pljusak. Temperatura zraka tijekom dana između 18 i 24 Celzijeva stupnja, prema večeri posvuda hladnije.

Slično vrijeme će se nastaviti i u četvrtak, dok nam se bolja situacija smiješi za petak. Trebalo bi biti više sunca i topline, ali će jutro biti prohladno, mjestimice i maglovito. Jutarnja temperatura od 7 do 13, a najviša dnevna ipak ide polako prema višim vrijednostima, možda dogura do 23 ili 24 Celzijeva stupnja.

>> Tmurna subota s pljuskovima, a ni sljedeći tjedan neće biti puno bolje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije