SREĆA U BIOGRADU

Dobitnik devet milijuna ima plan: Ostajem na poslu i kupujem brod

13.01.2009.
u 20:30

Milijuni, njih čak devet i još nešto ‘sitnog’ bit će na računu Marija Tolića. Doduše, Lutriji se još nitko nije javio s potvrdom o uplati dobitnog listića, pa, kaže Ana Jazvić iz Hrvatske lutrije, ne mogu potvrditi da je baš Tolić sretni dobitnik. Mogu, kaže, samo potvrditi da je dobitni listić uplaćen u Biogradu. Obitelj također to ne želi potvrditi. Jednostavno, a i razumljivo, žele mir. Novinare izbjegavaju, a kada im je bilo dosta stalnih novinarskih navaljivanja, zatražili su i pomoć policije.

Svi će ga ‘zavoljeti’
Mario Tolić ponovno se, drugi dan zaredom, javio na mobitel novinarima Večernjeg lista. Operater je bio slovenski.

– Sretan sam, ali mi još uopće nije ni došlo do glave da sam milijunaš. Trebat će mi najmanje 20 dana da shvatim što se dogodilo. Znam da mi je sada egzistencija riješena, no ne pomišljam na velike promjene u životu. Zadržat ću posao u HT-u, a supruga će sama odlučiti što dalje. Jedino mi je želja uvijek bila imati dobar brod. Imam ga i sad jer mi smo ljudi od mora. Ne, neću jahtu i ne treba mi. Kupit ću brod Grašo 23 – rekao nam je Mario Tolić.

Gradonačelnik Biograda Ivan Knez tvrdi kako je Mario Tolić predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a. U Biogradu je Mario Tolić i te kako poznat.

Slovi kao ugodan čovjek, koji će, kako kažu Biograđani, sada imati problema i da se “obrani” od svih onih koji će ga “zavoljeti”. Pronašli smo u Biogradu danas i kafić u kojem je Mario Tolić doznao da je dobitnik lota 7 od 39.

Prepoznao brojeve
– U kafiću je to jutro bilo nekoliko ljudi. Gledali su TV. Jedan je gost vidio izvučene brojeve i ponovio ih, a Mario je dodao da on ima neke od tih brojeva. Izvadio je listić i viknuo: ‘Ljudi, dobio sam na lotu’ – rekao nam je Mario Klarić, vlasnik biogradskog kafića L&M. U obližnjem kiosku, u kojem radi Marijeva supruga Berislava, danas nisu htjeli ništa komentirati, kao što to uglavnom nisu htjeli ni ukućani Marija Tolića. Uspjeli smo dobiti na telefon njegova oca, no on nam nije htio otkriti na kojem mu je skijalištu sin i je li točno da Mario uopće i nije na skijanju već da se skriva od novinara u Biogradu.

Marijeva sestra Silvana zavapila je za razumijevanjem iz straha za obitelj.

– Malo su se moja braća i otac danas zaletjeli pred vama i rekli što nisu smjeli. Nama ne odgovara da nam se objavljuje identitet, kao ni slike obitelji, jer ipak u našoj kući žive i djeca – rekla nam je sestra Silvana, čija su braća Marko i Robert, podsjetimo, izjavili da je Mario, inače najstariji brat, i prije dobivao u kladionici, na tomboli...

Još je jedan član obitelji, podsjetimo, kako je izjavio Tolić Večernjem listu, još prije desetak godina otkrio dobitnu kombinaciju na lotu! Riječ je o Tolićevu pokojnom djedu.


Što s tolikim novcem?

Oročiti dio novca
Određeni iznos najbolje bi bilo oročiti na dulje vrijeme, i to u nekoliko banaka, kako bi se u slučaju kriza sačuvao barem osigurani iznos.

Osigurati djecu
Omogućite djeci kvalitetno školovanje. Uplatite im dobrovoljnu mirovinsku štednje koja nudi odlične uvjete baš za djecu.


Ulagati u fondove ili kupnju dionica
Stručnjaci savjetuju da se barem jedan dio novca uloži u neke od fondova na tržištu ili da se s njime kupuju kvalitetne dionice, poznatije pod nazivom “blue chip”, koje imaju manji rizik kapitalizacije.

Kupiti zemljište
Kupite zemljište na atraktivnoj lokaciji, možda čak i poljoprivredno, koje s vremenom može postati građevinsko.

Otvoriti obiteljski biznis
Dio stručnjaka savjetuje pokretanje nekog obiteljskog posla, bilo proizvodnje, trgovine ili samo nekog zemljišta za obradu. Time se osigurava i ostatak obitelji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije