Dodijeljene Vidijeve nagrade za najbolje web-stranice

vidi web
Matija Habljak/PIXSELL
16.12.2009.
u 18:15

FER-ov CADIAL osvojio je i Premijerkinu web-nagradu koju je dodijelila predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Nagradu je primio dekan Fakulteta Vedran Mornar i voditeljica inovacijskog tima prof. Bojana Dalbelo Bašić.

U zagrebačkom hotelu Regent Esplanade danas su dodijeljene, već jedanaestu godinu zaredom, hrvatske nacionalne visokotehnološke nagrade Vidi Web Top 100 - za najbolje hrvatske web-stranice.

U sklopu Vidi awards 2009. dodijeljene su i nagrade za inovacije u visokim tehnologijama (Vidi e-novation), Premijerkina web-nagrada kao najviše hrvatsko internetsko priznanje i prva hrvatska nacionalna nagrada za najbolju ICT implementaciju neinformatičke tvrtke (VIDI ICT gold).

ICT gold, prva hrvatska nacionalna nagrada za najbolju ICT implementaciju neinformatičke tvrtke pripala je kompaniji DIV iz Samobora. Grupacija DIV trenutačno je jedna od vodećih tvornica vijaka u Europi. U razdoblju od 2006. do 2009. godine u ICT tehnologije uloženo je oko 700 tisuća kuna što je utjecalo i na povećanje produktivnosti i na povećanje prihoda i profita.

Dobitnici nagrada Vidi e-novation za 2009. godinu jesu: u  kategoriji fizičkih osoba prvu nagradu, zlatno Teslino jaje, dobila je inovacija MYRO Ivane Maršić. MYRO integrira različite multimedijske usluge koje unapređuju proces kupnje.

U kategoriji tvrtki prvu nagradu, zlatno Teslino jaje, dobila je inovacija Geanium tvrtke KING ICT d.o.o. iz Zagreba. Geanium je jedinstveni alat na tržištu za interaktivnu kronološku vizualizaciju.

U kategoriji akademskih institucija glavnu nagradu, zlatno Teslino jaje, dobila je inovacija Sustav za inteligentno pretraživanje dokumenata – CADIAL Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Tražilica CADIAL prvije sustav za inteligentno pretraživanje pravnih propisa RH  indeksiranih ključnim riječima iz hijerarhijski strukturiranog višejezičnog pojmovnika Eurovoc.

FER-ov CADIAL osvojio je i Premijerkinu web-nagradu koju je dodijelila predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Nagradu je primio dekan Fakulteta Vedran Mornar i voditeljica inovacijskog tima, prof. Bojana Dalbelo Bašić.

Kada se, pak, radi o nagradama VIDI web top 100 o pobjednicima je odlučivao žiri sastavljen od 36 renomiranih stručnjaka, a nagrade su dodijeljene u deset kategorija:  www.vidi.hr/top100.

Najbolji od najboljih mobilnih servisa u kategoriji Mobilni web za 2009. godinu je mobilni servis Nove TV, m.dnevnik.hr.,  u kategoriji Community servisi najbolja je web-stranica lilazilla.crozilla.com, a u podkategoriji Blog najbolja je bila web-stranica blogera Hrvoja Mihajlica.

U kategoriji Korporativne stranice  naslov najbolje pripao je web-stranici tvrtke Encian. Najbolja od najboljih internetskih stranica u kategoriji Mediji, novosti, oglasnici za 2009. godinu je web stranica Mojtv.hr, a u kategoriji Znanost, obrazovanje i kultura stranica Linux za sve. 

U kategoriji Vladine organizacije i državne institucije najbolja je  CARNET-ova internetska stranica. Hotel Antunović ima najbolju stranicu u kategoriji  Turizam i putovanja. A najbolja od najboljih internetskih stranica u kategoriji Sport, zdravlje i prehrana za 2009. godinu je internetska stranica Zdrava krava.

Najbolja od najboljih stranica u kategoriji Zabava, moda i glazba za 2009. godinu je internetska stranica televizije MTV.
Suosnivači i partneri  nagradeVidi Awards 2009. i svečane dodjele, uz informatičku izdavačku kuću Vidi, odreda su istaknute hrvatske i međunarodne kompanije i organizacije kao što su Institut Ruđer Bošković, T-Hrvatski Telekom, Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Ericsson Nikola Tesla, IN2, APIU, Infodom, Pricewaterhouse Coopers, BICRO, Microsoft, APIS-IT i Ruđer Inovacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije